2012-11-01 16:33:39• hírek • Kocsis Zoltán

Rendőrségi ostrom alatt több szatmári lakás – két országos bűnbandára csaptak le

Csütörtök reggel több Szatmár megyei ingatlanban is házkutatást tartott a rendőrség - a bűnüldöző szervek két országos kiterjedésű bűnbandaára csaptak le, amelyek együttesen több, mint 12 millió euróval károsították meg az államkasszát. Egyidejűleg házkutatást tartotta Szilágy, Máramaros és Mehedinti megyékben is.

Az egyik házkutatás-sorozat egy kétes hírű szörényvári üzletember, Cosntantin Badescu szatmári érdekeltségeit érintette. Ebben az ügyben két házkutatást tartottak Szatmár megyében, huszonötöt pedig Mehedinti megyében. Nem kevesebb, mint tizenöt személy ellen adtak ki elfogatási parancsot.

A vád szerint 2009-2012 között Badescu több cégen keresztül közel 12 millió eurót adócsalást hajtott végre. Ellene és az ügyben érintett személyek ellen csalás, pénzmosás, okirat-hamisítás és adócsalás a vád.

A helyi sajtó információi szerint, amit a Mediafax hírügynökség is átvett, Badescu csak a tavaly legkevesebb hét pályázatot nyert meg Mehedint megye különböző önkormányzatainál és állami intézményeinél. Az ellene folytatott nyomázásban és a házkutatásokban részt vett a Mehedint és a Szatmár Megyei Rendőrség mellett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság, a Román Hírszerző Szolgálat és a csendőrség is.

Ezzel párhuzamosan egy másik bűnszervezet ügyének a felgöngyölítése is folyt Szatmár megyében.

Szilágy és Máramaros megyei kollégáikkal 26 településen végeztek rajtaütésszerű házkutatást és összesen 23 személy ellen adtak ki elfogatási parancsot.

A gyanú szerint a bűnszervezet Ukrajnából csempészett át nagy mennyiségű cukrot, aminek felhasználásával Szilágy megyében pálinkát gyártottak, amit aztán az ország más részein adtak el.

Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség szóvivője a Szatmár.ro megkeresésére elmondta: amíg folyik a nyomozás, egyik ügyről sem adtak bővebb körű felvilágosítást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: