2020-06-30 12:59:07• hírek • Bede Emőke

Közzétették az 2020-as érettségi eredményeit: 10-es is van a megyében

Kedden délben közzétették a 2020-as érettségi vizsga elsődleges eredményeit. Annak ellenére, hogy a végzősöknek egy minden szempontból új helyzettel kellett szembenézniük ebben a tanévben, országos szinten mintegy 232 diáknak sikerült színtízesre vizsgázna. Az edupedu.ro elemzése szerint erre 16 éve nem volt példa.

Szatmár megyében sajnos csupán egyetlen diáknak, a Ioan Slavici Főgimnázium filológia osztályos végzősének sikerült minden tantárgyból 10-est szereznie, viszont további három vizsgázó épp csak egy hajszállal, 9,96-os átlagosztályzattal maradt le tőle. Egyikük a Johann Ettinger Német Tannyelvű Elméleti Líceumban, a másik kettő pedig a Mihai Eminescu Főgimnázimban végzett, mindannyian matematika-informatika szakon.


Az óvásokat kedden 16 és 20 óra között, illetve szerdán, július elsején 8 és 12 óra között lehet benyújtani, elektronikus úton is. Az óvások utáni végleges eredményeket július 5-én teszik közzé. Azok a tanulók, akik otthoni elkülönítésben vagy karanténban voltak az érettségi időszakában, vagy más egészségi problémák miatt nem vehettek részt a vizsgákon, a július 6-án kezdődő soron kívüli vizsgán pótolhatják az elmaradt felmérőket. 


Hamarosan érkezünk részletesebb eredményekkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: