2009-01-16 15:33:26• hírek • Parajdi Andrea

Közvita az építkezési tervekről

Újabb közvitát szerveznek a jóváhagyás előtt álló városrendezési tervekről, ahol több engedélyre váró építkezési tervet beszélnek át.

Június óta rendszeresen közvitára bocsátják az egyes beruházási terveket, ugyanis a városi tanácsüléseken korábban folyamatosan viták alakultak ki, s a lakosság is többször reklamált a különböző építkezések miatt őket ért kellemetlenségekről.

Tavalyi év második fele óta a városrendezési tervek elfogadása is egy kötöttebb szabályozás alapján történik. A törvénymódosítás értelmében a beruházónak két alkalommal kell építkezési tervével a városi tanács elé járulnia. Elsőként egy megvalósíthatósági előtanulmányt kell készítenie, amelybe elképzeléseinek minden részletét bele kell foglalja. Ha a tanács szakbizottsága jóváhagyja a terveket, annak alapján lehet majd hozzákezdeni a zonális városrendezési terv (PUZ) kidolgozásához.

Január 22-én, 14 órától a városi tanács üléstermében három előtanulmányt bocsájtanak közvitára. Az egyik egy hotel terveit tartalmazza, amelyet a Batizi úton akarnak felépíteni, egy másik a Pálfalvai út 54 szám alá tervezett, földszinten üzlethelyiségekkel kialakított tömbház felépítésére vonatkozik, míg a harmadik a Petre Ispirescu útszakaszra tervezett lakóövezet felosztását foglalja magában.

Konkrét városrendezési tervekről is egyeztetnek majd, mint például a Transilvania Sugárút 17 szám alá tervezett üzlethelyiségeket, és lakásokat magába foglaló komplex épület dokumentumairól, a Hasdeu 12 alatt lévő ház manzárdosításáról, vagy a Károlyi útra tervezett Stop Shop kereskedelmi központról.

A közvitára minden olyan lakót várnak, akik úgy érzik negatívan érinti őket az egyes beruházások megvalósítása.

A korábban megszervezett közvitákon is sokan mondták el véleményüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: