2015-01-21 15:57:11• hírek • Kocsis Zoltán

Közvita a fiatal orvosoknak szánt tömbházról

Akárcsak az egész országban, úgy Szatmár megyében is komoly gondot okoz az orvoshiány. Az „agyelszívás", az orvosok külföldre való migrálása ellen nyilván Szatmár megye keveset tehet, ám egyik eszköz lehet, ha lakást biztosítanak a fiatal orvosoknak.

A Csokonai (Tudor Vladimirescu) utca 7. szám alatti épület egykor a megyei kórház archívumaként, majd az orvosi kamara székhelyeként szolgált. A most üresen álló épületet nézte ki a Szatmár Megyei Tanács, hogy itt tizenhat lakást alakítson ki a Szatmáron dolgozó fiatal orvosok számára. A beruházás 1,62 millió lejbe kerül és az Országos Lakásügynökség (ANL) támogatásával épülhet meg az alagsort, földszintet és három emeletet magába foglaló tömbház.

A megyei tanács most arra szólítja fel a szatmárnémetieket, hogy február 6-ig adjanak hangot az elképzeléssel kapcsolatos észrevételeiknek. Ezt bárki megteheti a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal honlapján (www.satu-mare.ro) vagy levélben, amit a Satu Mare, P-ta 25 Octombrie, Nr. 1 címre küldhet el.

Észrevételeiket megoszthatják továbbá a 0261807555-ös telefonszámon vagy a consultarepublica@satu-mare.ro emailcímen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: