2017-03-02 10:37:54• hírek • Kocsis Zoltán

Közvilágítását korszerűsítené Pusztadaróc

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Pusztadaróc Polgármesteri Hivatala az utóbbi években jelentős energiákat és forrásokat áldozott a község útjainak modernizálására, aszfaltozására. Mindez maga után vonja a közvilágítás korszerűsítésének szükségességét is. Nem véletlen tehát, hogy a beruházás kiemelt helyen szerepel Gaman Mihály polgármester prioritási listáján.

Egy, a témában tartott tavalyi konferencián Gaman elmondta, Pusztadarócon 24 kilométer hosszan 330 világítótest „teljesít szolgálatot". Ezek közül azonban 222 darab életkora meghaladja a 15 évet! A rendszer működtetése - magyarán a villanyszámla - évente mintegy 70 ezer lejt emészt fel. Ehhez járul további 25.000 lej karbantartási költség. Mindezek ellenére a pusztadaróci közvilágítás a modernebbek közé tartozik, mivel korábban 24.00 és 05.00 óra között nem voltak felkapcsolva az égők, az így megspórolt pénzből pedig sikerült lépésenként fejleszteni a rendszert. Lassan három éve azonban egész éjszaka van közvilágítás.

„Fejlesztési terveinkre két forrásból is megpróbálunk finanszírozást szerezni. Egyik az országos vidékfejlesztési program, a másik pedig a norvég alapok", árulta el Gaman.

A községvezető a tavalyi esztendőben Norvégiában is járt tapasztalatszerző körúton, ahol több érdekes rendszert is megismerhetett. Például olyanokat, amelyek mozgásérzékelőket is magukba foglalnak.

„Nem csak az égőket akarjuk kicserélni, élni szeretnénk a technikai vívmányokkal annak érdekében, hogy a pusztadaróciak minőségi szolgáltatást kaphassanak, az önkormányzatnak pedig a lehető legkevesebbe kerüljön mindez", magyarázta Gaman Mihály polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: