2015-08-13 15:08:30• hírek • Kocsis Zoltán

Közúti korlátozások a hőség miatt Szatmár megyében

Öt megyében, Szatmár, Arad, Bihar, Temes és Krassó-Szörény megyében vezet be ideiglenes közúti korlátozásokat az Országos Útügyi Vállalat (CNADNR) pénteken, jelentette be közleményében csütörtökön az intézmény.

Ezek szerint augusztus 14-én, pénteken 12:00 és 20:00 óra között tilos lesz a közlekedés a 7,5 tonnánál nehezebb összsúllyal rendelkező járművek számára Szatmár, Arad, Bihar, Temes és Krassó-Szörény megye országútjain (DN) és autópályáin.

A korlátozás oka, áll a közleményben, az úttest állagának megóvása. A nagy melegben ugyanis az úttestet borító aszfalt megolvadhat, elveszítve szilárdságát, ami balesetveszélyessé teszi a közlekedést.

A korlátozás alól természetesen több kategória is kivételt élvez. Ezek közé tartoznak a személyt, élő állatot, romlandó, hűtött vagy fagyasztott élelmiszert, üzemanyagot, palackozott vizet vagy mezőgazdasági tevékenységből származó árut szállító járművek épp úgy, mint a tűzoltóság, a mentőszolgálat, a csendőrség, a rendőrség, a posta járművei, valamint azok, amelyek temetkezési jellegű tevékenységet folytatnak vagy segélyt szállítanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: