2010-07-21 16:04:55• hírek • Szatmár.ro

Községnapok hétvégéje

Hosszú, hónapokig tartó „falunap-ínség" után a hétvégén nem lesz hiány vidéki népünnepélyekből: Csanáloson, Kismajtényban, valamint Aranyosmeggyesen rendeznek falunapot - mindhárom helyen szerény költségvetésből.

A legszerényebb a csanálosi rendezvény lesz, amelyen kizárólag kulturális előadást tartanak: vasárnap, 15 órakor kezdődik a központi parkban az ünnepség, amelyen a helyi fúvószenekar és kultúrcsoport mellett a kálmándi néptánccsoport és a kaplonyi asszonykórus áll színpadra. Mellau József polgármester szerint annak ellenére, hogy az idén nehéz az anyagi helyzet, figyelembe kellett venniük a lakosok szórakozás iránti igényét.

Kismajtényban, a futballpályán, immár tizedjére rendezik meg Majtény Község Napját, vasárnap, július 25-én. A hivatalos megnyitó 11 órakor lesz a kultúrprogramok között elsősorban a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep. Az est fő műsorszáma a Compact együttes koncertje lesz. Ami érdekes, az az, hogy a helyi polgármesteri hivatal csakis olyan fellépőket hívott meg, akik hajlandóak várni a pénz kifizetésére.

Aranyosmeggyesre sem sikerült sztárzenekarokat-énekeseket hívni a hétvégi községnapra. Szombaton, a szokásnak megfelelően a vetélkedőket, sportversenyeket rendezik meg, vasárnap a színpad elsősorban a folklóregyütteseké lesz. Idén elmarad a szépségverseny, ezzel szemben megrendezik a községnapokat lezáró tűzijátékot. Aki tehát megunta a strandot és a vízpartot, és népünnepélyen szeretne kikapcsolódni, annak bőven lesz mibe válogatnia szombaton és vasárnap.


Nagy tömeg a nagymajtényi falunapon - 2008-ban
Nagy tömeg a nagymajtényi falunapon - 2008-ban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: