2009-07-30 16:44:48• hírek • Szatmár.ro

Községnapok a hétvégén

Hadadra és Mezőteremre várják a falunapi népünnepélyek kedvelőit szombaton és vasárnap.

Mezőterem Napját ötödik alkalommal rendezik meg: a szombati ünnepség futballmeccsekkel kezdődik, majd 15 órakor lesz a hivatalos megnyitó. A falunapi kulturális program fő attrakciója Rony esti fellépése lesz, de a színpadon szerepelnek majd a kálmándi fúvósok és a tánccsoport, a helyi iskolások, a nagykárolyi kultúrotthon táncosai, Horea Someşan és a Cash együttes.

Hadad Napja vasárnap, ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd Balogh Ferenc, a község polgármestere átnyújtja a község díszpolgára-oklevelet azon holland csoport tagjainak, amely 1990 óta rendszeresen támogatja a Hadadhoz tartozó településeket.

A holland vendégek ünnepi beszédét követően Kurta-Tőtös Beáta, Tatár János és Fekete Csaba lelkipásztorok köszöntik a megjelenteket,  majd a díszebéd következik. A délután a kulturális és sportrendezvényeké: Hadad esetében érdekesség, hogy a sportrendezvények spontánok, azaz a helyi lakosok maguk szerveznek futball-, kötélhúzó-, és asztalitenisz-csapatokat. A színpadon fellépnek: a bogdándi, a szilágysámsoni, a hadadgyőrteleki és a szilágycsehi néptánccsoportok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: