2009-01-16 10:11:59• hírek • Szatmár.ro

Községházát avattak Szatmárudvariban

Összesen 1 400 000 lejbe került a szatmárudvari községháza kibővítése: a munkálatot ünnepélyes körülmények között adták át.

Pártok képviselői, megyei intézményvezetők, parlamenti tisztségviselők vettek részt a korszerűvé alakított szatmárudvari községháza avatási ünnepségén. A hagyományhoz híven a község vallási felekezeteinek vezetői áldották-szentelték meg először a nyugati stílusú épületet, majd az ortodox és görög katolikus papok minden termet külön megszenteltek.

A községházát egy félemelettel bővítették ki, és az eddiginél sokkal több benne az iroda, korszerűbbek a körülmények. Pop Dumitru Dorel polgármester szerint a megvalósítás egyértelműen a PSD támogatásának köszönhető. A megye legmodernebb üléstermében beszédet mondott még Ioan Holdiş parlamenti képviselő és Valer Marian szenátor, valamint a kivitelező cég vezetője, Szilágyi Ferenc.

Utóbbi szakmai elégtételnek nevezte a megvalósítást. Ahogy az dukál, a kultúrotthonban rendeztek ezután 150 személyes díszebédet, ahol a helyi iskolások Eminescu születésének évfordulójáról is megemlékeztek.

A felújított szatmárudvari községháza.

Az épületben modern tanácsterem kapott helyet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: