2009-04-24 18:09:08• hírek • Parajdi Andrea

Központ a német kisebbségnek

A német kisebbséghez tartozó fiataloknak próbál közös programok lebonyolítására lehetőséget teremteni a Német Ifjúsági Központ kiépített tetőtere, amelyet a Német Kulturális Napok rendezvénysorozat keretében ünnepélyesen avattak fel.

A Német Kulturális Napok csütörtökön kezdődött és egészen vasárnapig tart. A szervezők a pénteki napra is változatos programokkal készültek. Délelőtt 11 órai kezdettel a szebeni GONG bábszínház a Szatmárnémeti Északi Színházban a Napsugár (Sonnenstrahl) című darabot mutatta be gyerekeknek, ezután 15 órától egyházművészeti kiállítás nyílt a Székesegyház mögötti kiállítóteremben.

Délután 16 órai kezdettel pedig hivatalosan is átadták a Vasile Lucaciu úton található Német Ifjúsági Központ manzárdját, amelynek kiépítéséhez tavaly tavasszal kezdtek hozzá. A Svábház emeletén helyet kap a Gemeinsam Ifjúsági Központ, a Schwabenpost szerkesztősége, a Deutsch Express német nyelvű rádióadás szerkesztősége. Ezek mellett pedig számos ifjúsági program lebonyolításának helyszíne lehet az újonnan létrehozott tetőtér - mondta el az ünnepségen Josef Hölczli, a Szatmári Alapítvány elnöke.

Mint kiderült, a több százezer lejes manzárd kiépítését többek között a román és a német állam, illetve a stuttgardi székhelyű IFA külkapcsolatokkal foglalkozó Intézet is támogatta anyagilag. Ezek mellett pedig a Német Demokrata Fórum saját kasszáját is használta a közel 300 négyzetméteres tetőtér kialakításához.

Az átadót a Johann Ettinger Német Líceum diákjai fúvós hangszerekkel, illetve zongorajátékkal tették ünnepélyes hangvételűvé.

A meghívott vendégek tájékozódnak az Ifjúsági Központ lehetőségeiről

Josef Hölczli körbevezeti a vendégeket az Ifjúsági Központban.

A központ tetőterén kap helyet a Deutsche Express rádióadás szerkesztősége

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: