2012-01-24 15:05:10• hírek • MTI

Közösségi tanácskozást hirdetett az Erdélyi Magyar Néppárt

"Döntsünk Közösen" címen hirdetett közösségi tanácskozást az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP). Az elkövetkező hetekben 400 ezer kérdőívet juttatnak el az erdélyi magyar családokhoz, a visszaérkező válaszokat be kívánják építeni a párt programjába.

A tavaly bejegyzett párt ideiglenes vezetősége kolozsvári sajtótájékoztatón számolt be a "Döntsünk Közösen" című programjáról. Toró T. Tibor ideiglenes elnök elmondta, a kérdőíveket önkéntesek segítségével juttatják el az erdélyi magyar családokhoz, de a párt honlapján is válaszolni lehet a kérdésekre. Toró elmondta, folyamatosan szembesülnek azzal a lakossági igénnyel, hogy a politikusok hallgassák meg a választókat, és építsék be a véleményüket a programjukba. Ennek az igénynek szeretnének megfelelni a közösségi tanácskozással.

Az íven az egészségügyi ellátásról, a szociális helyzetről, a korrupcióról, a közösségnek szánt költségvetési támogatásokról is kikérik a polgárok véleményét. Kérdés vonatkozik ugyanakkor az autonómiára és a parlamenti képviselet szükségességére is. Egy nyílt kérdés lehetőséget teremt arra, hogy a megkérdezettek olyan témákat is felvessenek, amelyekre a kérdőív egyetlen kérdése sem utal.

Hangsúlyozta, nem közvélemény-kutatást szerveznek, hanem tanácskozást kezdeményeznek az erdélyi magyarokkal. Az MTI tudósítójának kérdésére, hogy miben különbözik a "Döntsünk Közösen" program a Romániai Demokrata Szövetség (RMDSZ) tavaly nyári "Erdélyi Magyar Konzultáció" című hasonló akciójától, az ideiglenes elnök elmondta, olyan kérdéseket is feltettek, amelyekkel az RMDSZ kerüli a szembesülést. "Az RMDSZ úgy fél a korrupció szótól, mint ördög a tömjénfüsttől" - jelentette ki Toró. Azt is megjegyezte, az RMDSZ nem nagyon figyelt oda a közösség válaszaira. Ha odafigyelt volna, a megszorítások helyett a gazdaságélénkítő programokat ösztönözte volna.

Az EMNP vezetői emlékeztettek arra, hogy a végéhez közeledik a párt bejegyzéséhez köthető átmeneti állapot. A február 25-én tartandó csíkszeredai küldöttgyűlésén elfogadják az EMNP keretprogramját, működési szabályzatát, és megválasztják a párt vezetőségét. E küldöttgyűlésnek lesz a feladata az is, hogy megfogalmazza a 2012-es választási év prioritásait. Toró elmondta, naponta alakulnak a párt helyi szervezetei, február közepén pedig megalakulnak a párt megyei struktúrái. A megyei szervezetek alakuló ülésein választják meg a küldöttgyűlés 350 küldöttét is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: