2010-06-02 17:01:57• hírek • Szatmár.ro

Játékokat készítettek a diákok

Négy iskola diákjai készítettek közösen játékokat a szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskolában.

Szerdán délelőtt közösen készítettek játékokat szatmárnémeti, nagykárolyi és apai diákok a Szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános iskola tornatermében. Az akcióra a Comenius Hét projekt keretében került sor.

A Szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola tanárai a tavalyi év folyamán „Mesék a játékerdőből" című projektjükkel megnyerték az Országos Ügynökség Közösségi Programokért az Oktatás és Szakmai Képzés Terén (ANPCDEFP) pályázatát, melynek során az intézménynek lehetősége nyílt együttműködni egy csehországi, egy lengyelországi, egy szlovákiai és egy németországi iskolával. Az ezen a héten megszervezett rendezvénysorozat is a projekt részét képezi.

„A diákok a tornateremben újrahasznosítható és természetese alapanyagokból készítettek játékokat, akárcsak a nagyszüleink idejében. A teremben felállított asztaloknál rongybabát, papírsárkányt, zöldségekből állatfigurákat készíthettek. A projekt azonban itt nem ér véget, a következő tanévben a jövőbe tekintünk, hiszen a gyerekeknek akkor a jövő játékait kell majd kitalálniuk és elkészíteniük, ugyanakkor tudományos-fantasztikus mesét is kell majd írniuk" - tájékoztatta portálunkat Hudák Ildikó, a Dr. Vasile Lucaciu Általános iskola igazgatója, a projekt vezetője.


Négy iskola diákjai készítettek közösen játékokat
Négy iskola diákjai készítettek közösen játékokat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: