2008-01-23 16:41:25• hírek • Szatmar.ro

Közösségfejlesztő projekt Túrterebesen

 A Szatmárnémeti Caritas új projektet indít a túrterebesi roma származású fiatalokért.

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet januárban indítja el azt a közösségfejlesztő projektjét, amelyet a Munkaügyi és Esélyegyenlőségi Minisztérium által kiírt Phare programon keresztül nyertek.
 

A projekt a  „Készülj, hogy legyen jövőd” címet viseli, és célja, hogy tanácsadásokkal segítse a roma fiatalok pályaválasztását. Túrterebes lakosságának 10 százaléka roma származású, közülük 54 olyan 13-21 év közötti fiatalt választottak ki, akik valamilyen tanintézmény tagjai. A projektbe a fiatalok szüleit is szeretnék bevonni, hogy az ők figyelmüket is felhívják a pályaválasztás szükségességére. A tanácsadásokon keresztül a fiatalok érdeklődési körére is rávilágítanak, és felkeresnek olyan ipari egységeket, amelyek segítségével a kedvelt szakmákkal közelebbről is megismertethetik a résztvevőket, ezenkívül kirándulásokat is szerveznek nekik. A projekt sikerének érdekében a helyi Önkormányzatot, Rendőrséget és Tanügyet is bevonják.

- Az egyéves projekt végén azt szeretnénk, hogy a fiataloknak sikerüljön eldönteni milyen szakterületen szeretnének elhelyezkedni, hogy elindulhassanak egy olyan úton amely biztosítja a megélhetésüket a jövőben. - magyarázta Fazekas Csilla, a Caritas szervezet sajtóreferense a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: