2013-09-02 14:47:25• hírek • Szatmár.ro

Közösségépítő hétvége Ákoson fiataloknak

A Partiumi Magyar Napokat követően a fiataloknak is szükségük volt pihenésre, ezért a Communitas Alapítvány és az RMDSZ támogatásával a Szatmári Magyar Diákszövetség (SZMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) tagjai egy csapatépítő képzéshétvégét töltöttek el Ákoson. Az eddigiekkel ellenetétben ittmár nem csak a közös játékoké és egymás megismeréséé volt a főszerep,hanem inkább a diákszervezeti életbe való beletanuláson. Éppen ezért komoly programot állítottak össze a szervezők annak érdekében, hogy a lehető leghatásosabban sikerüljön ötvözni a tanulást és a szórakozást.

Pénteken délután már ismerkedő játékokkal indítottak, hiszen sok új önkéntes csatlakozott a csoporthoz, akiket valamilyen szinten integrálni kellett a csoportba. Ezután Csák Gyöngyi, MIK alelnök tartott a szervezetről bemutatót, hogy tudják azok, akikmég nem tagok, hogy mihez is lehetne csatlakozni. Reggel a fiatalok az esti buli után ugyan nehezebben ébredtek, de a torna megoldotta a gondjaikat, és utána mindjárt jobban esett a reggeli is.

Az emésztést elősegítendő pályázatíró képzés is zajlott, hogy az őszi Communitas Alapítvány által kiírandó lehetőségre már felkészültek legyenek a fiatalok, akik úgy döntenek, hogy a megálmodott kisebb rendezvényekhez ők maguk szeretnék előteremteni a szükséges összegeket. S bár a figyelem nem lankadt a pénzügyi részek viszonylagos átláthatatlansága alatt sem, a strandolásés az ákosi kéttornyú templom megnézése sokkal izgalmasabb programpontnak bizonyult. Dobai Zoltán lelkipásztor kimerítő és minden részletre kiterjedő beszámolóját sokan hallgatták érdeklődéssel, hiszen bőven akadt olyan a fiatalok között, akiknek eddig nem volt lehetőségük meglátogatni a többmint nyolcszáz éves műemléktemplomot.

A szombati napon a helyben alakult 5-6 fős csapatoknak meg kellett alakítaniuk a saját szervezetüket, logóval és egyéb dizájnelemekkel ellátniuk, majd egy saját szervezéső eseményre elhívni a többi szervezetet. Ezzel kívánták a szervezők elősegíteni annak megismerését, hogy mi is zajlik a kívülről mindössze szórakozásnak tűnő szervezetek életében.

Csapatépítő hétvége Ákoson a MIK-el

A bemutatkozók után medencés buliba merülhettek bele a fiatalok, de csak éjfélig, mert utána az ákosi strand többi vendégének éjszakai nyugalma megkövetelte a csendesebb szórakozást. Másnap a reggeli tornának nevezett tortúrát követően a megszokott mederben zajlottak a reggeli programok,s a tábor elhagyása után a lelkes fiatalok, akik tavasszal megalakíották a Szatmári Fiatal Horgászok Egyesületét, egy játékos versenyre invitálták egymást. A versenyben Botos Gergő bizonyult a legjobbnak harminc kifogott hallal, amásodik Petrovici Tamás lett, míg harmadik helyen végzett Polner Zoltán.

A fiatalok közül többen is csatlakoztak az ifjúsági szervezetekhez, és már több félig előkészített őszi rendezvény is a tarsolyukban van, amelyekre már tényleg csak pályázniuk kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: