2017-06-20 07:17:34• hírek • refszatmar.eu

Közösségépítő focidélután - FIFA-bíró közreműködésével

Ebben az évben nincs foci-világbajnokság, sem EB. A szervezők azonban úgy gondolták, nem telhet el színvonalas labdarúgó torna nélkül ez az esztendő. Öt „(f)el(ki)készült” csapat mérkőzött meg egymással, bíróként pedig Vass doki mellett Kovács „Tisza” István, Európában is elismert sporttárs, emelkedett csapatok szintjére.

A lelkészek és batizi presbiterek csapata mellett, a tavalyi évhez hasonlóan a vállalkozók, az orvosok és a politikusok is külön csapatot alkottak. Mindenek előtt Király Lajos esperes és Kánya Gyula egyházközségi főgondnok köszöntötte a szép számban egybegyűlteket, majd Kovács István bíró, aki bő héttel ezelőtt C. Ronaldo reklamációit csillapítva melegített a tornára, mondta el a szabályokat. Szilágyi István a Szatmár megyei Labdarúgó Szövetség Elnöke egy kupát és egy labdát ajánlott fel az eseményre. Dr. Szatmári Lajos és Dr. Vass Zoltán a Batizi Református Egyházközség tiszteletbeli presbiterei lettek, az erről szóló okleveleket is átvették. Kereskényi Gábor megyeszékhelyünk polgármestere köszöntésében elismerte, ezt a tornát nehezebb megnyerni, mint a választásokat. És igaza is lett. No, de mi is történt.

Mindenekelőtt az orvosok egy hármassal köszöntötték a presbitereket, majd a lelkészek a politikusokkal lobbiztak le egy gólnélküli döntetlent. A címvédő vállalkozóknak mindjárt az elején kedvüket szegték, a dokik egygólos mérkőzésen tudatták, ők akarják a kupát. Az egyházi rangadón a lelkipásztorok kettőt adtak a presbitereknek, a politikusok pedig a vállalkozókkal is kiegyeztek egy döntetlennel, igaz itt legalább esett egy-egy gól. A lelkipásztorok előrelátóan, hiszen még ők is lehetnek betegek, kettőt engedtek az orvosoknak, a presbiterek is ugyanennyit a politikusoknak. A vállalkozóktól kapott hármast is meg tudják magyarázni a lelkipásztorok, akár három pontba szedve is, a politikusok pedig az orvosokkal is döntetleneztek egyet. A záró mérkőzésen a vállalkozók 2-1-re verték a presbitereket. Így az orvosok nyerték meg a Batizi András kupát. Valószínű, hogy a fél évezreddel ezelőtt élő reformátornak fogalma se volt, hogy mi az a foci, de kupát neveztek el róla, s ennek minden bizonnyal ő is örülne. A második helyen a vállalkozók, a harmadikon pedig a politikusok végeztek. Az udvarias lelkészek épphogy lecsúsztak a dobogóról, a presbiterek pedig nem utolsók, hanem ötödikek lettek. A torna legjobb játékosa, legjobb kapus díj hiányában, a legtöbb gólt kapó Kánya Gyula lett. Ez nem a nyári bunda, inkább a rendkívül színvonalas szervezés eredménye volt.

A harmadik félidő ismertetése regénybeillő hosszúsággal bírna, de mindenki mosollyal az ajkán konstatálta, a templom árnyékában még egy focitorna is más. Jobb, összehoz, sőt még a meccsközben elszenvedett sérelmek, serülések is könnyebben megbocsáthatóak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: