2013-04-15 16:40:22• hírek • Szatmár.ro

Közösségben kibontakozva

A szentignáci utat vizsgálták szombaton a jezsuita rendházban, a lelkiség iránt érdeklődők.

Egyéni és közösségi út a szentignáci - hangzott el szombaton délelőtt, a jezsuita rendházban tartott rendezvényen, melyen a szellemiségben élő közösségek tagjai, és érdeklődők vettek részt. Ft. Miklós Claudiu SJ. a program elején röviden bemutatta a Keresztény Élet Közösségét, mely a rendalapító Loyolai Szent Ignác által felajánlott és kidolgozott szemlélődő élet lehetőségeit hirdeti, majd a filozófiának megfelelő közösségépítésről beszélt. Mint elmondta, a működő közösségekért figyelmet kell fordítani a találkozásokra, a tapasztalatok megosztására, segíteni kell egymást a kibontakozásban, megfontolt megkülönböztetéssel kell együtt olvasni az idők jeleit, keresve a szolgálat lehetőségét.

Ahogy Miklós Claudiu kihangsúlyozta, az egyénnek és a közösségnek is prófétai jellege van, ha törekszenek arra, hogy Isten szemével szemléljék a világot, együtt érezve a Jóistennel és az embertársakkal. A szentignáci lelki út így a szabadságban való növekedést ajánlja fel, folyamatos vizsgálattal az Istentől elválasztó és hozzá segítő eszközöket illetően, meghitt kapcsolatot kialakítva az Úrral.

A felvezető után kiscsoportokban kezdtek beszélgetéseket három témában: "érezni Istent", "a valóság szeretete", "olvasni az idők jeleit". Ezek szintén fontos gondolatokat ébresztettek, melyeket mindenki a maga közösségébe visz el, és bont tovább. A szombati találkozást szentmisével tették teljessé.

Programot szerveztek a jezsuita rendházban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: