2010-12-27 09:22:47• hírek • Szatmár.ro

Közösen ünnepeltek

Rendhagyó módon közösen ünnepeltek a halmi reformátusok és római-katolikusok karácsony este: a két felekezet gyermekei közös műsort mutattak be előbb a református, 23 órakor pedig a római-katolikus templomban.

A Jézus születésének történetét bemutató műsorban 15 fiatal szerepelt. Az ökumenikus jelleg mellett minden a megszokott program szerint zajlott: a református templomban 18 órától Fodor Lajos lelkész hirdetett igét, majd a legisebbek műsora és az ökumenikus előadás után az ajándékcsomagok kiosztására is sor került.

A római-katolikusoknál Kovács István plébános celebrált karácsonyi szentmisét, és a katolikus gyermekek is megkapták csomagjaikat a közös előadás bemutatását követően. A műsorban szereplő fiatalok egy-egy, mindkét lelkéz kézjegyével ellátott emléklapot kaptak, hogy ne felejtkezzenek el arról, mennyire fontos a felekezetek közötti együttműködés, egymás tisztelete.

Halmiban példaértékű az együttműködés a reformátusok és a római-katolikus között. Ezt nem csupán a mostani karácsonyi műsor jelzi, de más alkalmakkor is közös ünnepségeket szerveznek az egyházvezetők. Ilyen a március 15-i vagy az aradi vértanúk emlékére szervezett rendezvény is, amelyeket több éve együtt tartanak. A halmi református imahétnek állandó szolgálattevője a mindenkori római-katolikus plébános.

Ökumenikus ünnep Halmiban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: