2017-08-25 09:44:02• hírek • Szatmár.ro

Közösen lássuk fejleszthetőnek a Partiumot

A PMN nem csak a szórakozás és a családi találkozások helyszíne, de kiválóan alkalmas arra is, hogy szakmaibb beszélgetések helyszíne legyen.

Augusztus 26-án a Kossuth-kertben elhelyezett Nagysátor éppen egy ilyen kerekasztal-beszélgetésnek ad majd otthon, amely közelebb segíti majd a döntéshozókat ahhoz, hogy milyen irányba is kellene haladjon Szatmár megye, hogy egy használható vidékfejlesztési stratégiája legyen. A „Fenntarthatóság és gazdaságosság” című beszélgetésen részt vesz Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a mezőgazdasági bizottság tagja és vidékfejlesztési szakember, Olti Ágoston, az OTP Consulting Kft igazgatója, Incze Lajos Halmi község polgármestere és Marchis Ottó Mezőpetri alpolármestere, akik mindketten jártasak a vidékfejlesztésben, hiszen a két régióban bőven akadnak kis- és nagygazdák is.

„Gyakorlatias ember vagyok, így gondolom nem meglepő, ha azt mondom, hogy a mostani beszélgetés sem légből kapott ötlet. Éppen most dolgozunk több olyan projekten is, amely mindegyike arra hivatott, hogy Szatmár megyét és főleg a vidéki területeket élhetővé és vonzóbbá tegye” – magyarázta a bukaresti törvényhozó, majd azt is elmondta, hogy készül egy stratégia, amely révén a vidékiek konkrét fejlesztési irányaira fókuszálnak, hogy azután ez alapján lehessen támogatásokért folyamodni, de nagyobb volumenű pályázatok esetében is komoly előnyt jelent, ha az adott régió pontosan tudja, hogy közép-hosszú távon merre szeretne haladni, melyek azok az irányok, amelyben a fejlesztési lehetőséget látják.

S hogy kiket várnak a beszégetésre augusztus 26-án 16 órakor a Nagysátorban: azokat a vállalkozókat, akik vidékfejlesztési támogatásokkal szeretnék bővíteni tevékenységüket, polgármestereket, alpolgármestereket, akik szeretnének valamilyen segítséget nyújtani a községük területén élőknek, hogy azok lehetőséget lássanak a földjeikben és ne eladni való területet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: