2011-01-04 16:59:22• hírek • Szatmár.ro

Közösen indulnak

Ludróczki Sándor
Ludróczki Sándor

Közös listán indulnak Avasújvárosban az RMDSZ és MPP tanácsosjelöltjei.

Vége a torzsalkodásnak, tárgyalóasztalhoz ültek és megegyeztek a tanácsosjelölti listáról az avasújvárosi magyar szervezetek képviselői, így az utóbbi időben csak másodhegedűsi szerepet kapó helyi magyarság ismét saját kezébe veheti a sorsát - a január 23-i előrehozott tanácsválasztást követően. A magyarság listája RMDSZ-es szimbólum alatt indul, és Ludróczki Sándor alpolgármesterré választása a legvalószínűbb a választásokat követően. Ludróczki portálunk megkeresésére hangsúlyozta: az ideális eset az lenne, ha a 13 tanácsosi hely kétharmadát sikerülne megszereznie az RMDSZ-MPP-koalíciónak, és ő esélyt is lát 8-10 mandátumra.

A tanácsosjelölti lista a következő: Ludróczki Sándor, Hajdú Géza, Büte Pál, Dohi Szabolcs, Kovács Károly, Büte János, Kovács Zoltán, Rákos Gyula, Majláth Imre, Nagy Flórián.

Avasújvárosban, mint köztudott, azt követően írtak ki előrehozott tanácsválasztást, hogy az egykori, Ráksával közös testület egyes tagjai megpróbálták megzsarolni a magyar tanácsosokat az alpolgármesteri tisztséggel kapcsolatban. Polgármestert egyelőre nem választ a község lakossága, mivel a volt elöljáró még mindig perben áll felfüggesztése miatt Radu Giurca prefektussal. Az új tanács megválasztása után minden bizonnyal megtörténik a Ráksával való vagyonelosztás is, amely a tetemes adósságállomány felszámolása miatt volna fontos az avasújvárosiak számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: