2015-08-25 13:43:00• hírek • MTI

Közösen gyártanának tankot a németek és a franciák

Leopard
Leopard

A német versenyhivatal szabad utat adott a német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) és a francia Nexter Systems hadiipari vállalatok egyesülésének.

A müncheni Krauss-Maffei Wegmann és francia konkurense egyaránt páncélozott harcjárművek gyártásával foglalkozik. A német versenyhivatal indoklása szerint a fúzió éppen a két vállalat erőssége, a nehéz páncélosok, tankok gyártása terén nem korlátozza a piaci versenyt.

A KMW gyártja a német Leopard harckocsit, a Nexter pedig a francia Leclerc (fotó lent) harckocsit. A két vállalat 2014-ben jelentette be egyesülési szándékát. A szándéknyilatkozatot a cégek vezetői Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter és Markus Grübel német védelmi minisztériumi államtitkár jelenlétében július végén Párizsban írták alá.

A bonni versenyhivatal kizárólag versenyjogi szempontból vizsgálta meg a tervezett fúziót. A német kormány jelenleg azt vizsgálja, hogy a vállalatok egyesülése mennyiben szolgálja az ország nemzetbiztonsági érdekeit. A gazdasági minisztériumnak pedig szeptember 10-ig áll módjában az egyesülés mélyebb nemzetgazdasági hatásainak megvizsgálását kérni. Ha ezt nem teszi meg, akkor a fúziónak már nem lesz akadálya, ha megteszi, még hónapokig húzódhat a végleges döntés.

Az egyesült hadiipari konszern hatezer alkalmazottal évi mintegy kétmilliárd euró forgalmat bonyolít majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: