2008-01-23 14:56:26• hírek • Szatmar.ro

Közösen az európai gondolkodás fejlesztéséért

szaszpiroskaÚj projektet indít a Tanügyiek Háza a tiszaújlaki 2–es Számú Líceummal.

A Szatmár Megyei Tanügyiek Háza a tiszaújlaki (Ukrajna) 2–es Számú Líceummal és a Szatmár Megyei (Románia) Pro Europa Ligával együttműködésben, „Az Európai Unióra vonatkozó ismeretek népszerűsítése és bővítése a tanulás egy életen át szellemiség jegyében” címmel projektet ültet a gyakorlatba, melynek finanszírozása a Románia-Ukrajna Határmenti Együttműködési Program 2004–2006 részét képező PHARE CBC 2005 pénzalapjaiból történik – tudtuk meg Szász Piroskától, a Tanügyiek Házának igazgatójától.  A projekt futamideje: 2007. október 18. és 2008. szeptember 17. 

A projekt fő célkitűzése annak elősegítése, hogy a Szatmár megyei és kárpátaljai oktatási intézmények pénzforrásokhoz jussanak az európai gondolkodás fejlesztése érdekében, ezenkívül a határ menti együttműködés mindkét tájegységben hozzájáruljon a kulturális–művészeti hagyományok megőrzéséhez.  A projekt célcsoportjai a Szatmár megyei és Nagyszőllős járási líceumi tanárok és tanulók.

A projekt keretében  többek között tervezik egy  Euro Consult elnevezéssel működő tanácsadói és tájékoztatási iroda létrehozását a Szatmár Megyei Tanügyiek Háza keretében, valamint „Hasznos tudnivalók az Európai Unióról és a finanszírozási programokról” címmel kétnyelvű oktatási anyag összeállítását és kiadását.

Emellett tapasztalatcserét terveznek a Szatmár megyei és kárpátaljai tanárok között, szemináriumot szerveznek projektkészítési témakörben a romániai és ukrajnai líceumok képviselőinek részvételével. Megvalósításra kerül a romániai, ukrajnai és magyarországi művész–tanárok nemzetközi művészeti kiállítása, majd egy zárókonferencia keretén belül értékelik ki a programot, a román és ukrán partnerek képviselőinek és a tevékenységekbe bevont szakértőknek a részvételével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: