2019-01-29 07:49:15• hírek • közlemény

Közösen a fejlődésért!

Ettől az évtől kezdve a  magánszemélyek személyi jövedelemadójuk 3,5 százalékát ajánlhatják fel az akkreditált és legalább egy licencelt szociális szolgáltatásokat biztosító nem kormányzati szervezet számára. A Boldog Scheffler János Központ rendelkezik a Munkaügyi Minisztérium által kibocsátott akkreditációval és két licencelt szociális szolgáltatással, így 2019-ben is folytathatjuk a minőségi szolgáltatásainkat.

Fontos tudni, hogy azon szervezeteknek, amelyek nem rendelkeznek az említett akkreditációval, továbbra is felajánlható a 2 százalék, viszont a megmaradt 1,5 százalékkal még mindig rendelkezhetnek a magánszemélyek, amennyiben kitöltik a 230 formanyomtatványt. Viszont a megmaradt 1,5 százalék is csak akkreditált, licence-el rendelkező szociális szolgáltatásokat biztosító, nem kormányzati szervezet számára ajánlható fel. További  fontos változás az, hogy egységesen március 15-e lett az adóbevallási határidő: tehát míg a korábbi években május 25-ig lehetett benyújtani az adófelajánlást, ezt most március 15-ig kell megtenni, a  jövedelemadó felajánlására vonatkozó 230-as számú formanyomtatvány kitöltésével.


A Boldog Scheffler János Központ azzal a céllal jött létre 2012-ben, hogy a régióban élő gyermekek egészséges fejlődésének és hatékony fejlesztésének segítője, támogatója és előmozdítója legyen.


A Központ indulásakor a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátására és fejlesztésére összpontosítottak a szakemberek, viszont 2015. decembere óta az egészséges gyerekek fejlesztése is szerepel a tevékenységi palettán: a prevenció, az egészség megőrzése, az egészséges fejlődés elősegítése és biztosítása. Hivatalosan is két különálló akkreditált szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményként működik jelenleg. A Rehabilitációs és Terápiás Központ, valamint a Prevenciós- és Fejlesztő Központ az elmúlt évek során több, mint havi 200 gyereknek biztosított komplex diagnosztikai felmérést és terápiát, amellyel nem csak a helyi közösségnek nyújtottak elengedhetetlen segítséget. 2018-ban összesen 15 922 terápiát és 638 felmérést tartottak a szakemberek.


Az intézmény a jövőben is folytatja majd a munkát, amennyiben Önök is hozzájárulnak e missziós elhivatottság támogatásához azzal, hogy adójuk 3,5 százalékával segítik a Boldog Scheffler János Központ szocialis szolgaltatasait. Ez megnöveli az állampolgár kezében lévő eszközök súlyát, hiszen maga dönthet arról, hogy adójának egy része hova kerüljön. Érdemes felajánlani, hiszen ha nem teszi meg, az összeg akkor sem tér vissza az adózóhoz. A formanyomtatványok kitöltésében mindenkinek segítünk központunk székhelyén a Kazinczy (Ştefan cel Mare) utca 9-es szám alatt. Az intézmény komplex működéséről országosan is elismert fejlesztő tevékenységeiről, illetve terápiáiról a www.bsjk.ro weboldalon és a Facebook-oldalon bővebben is olvashat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: