2018-09-21 09:28:51• hírek • közlemény

Közös projektek révén fejlődik Szatmárnémeti és Ungvár

Négy közös projekt leadásáról egyezett meg a napokban a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és Ungvár város önkormányzata.  

A két város korábban csak protokolláris kapcsolatot tartott fenn egymással, majd két évvel ezelőtt úgy határoztak, hogy a határon átnyúló pályázatok adta lehetőségeket kihasználva több közös pályázatot is készítenek az intézmények szakemberei.
 

A „Határokon átnyúló kultúra: Újjáéledő színház Szatmárnémetiben és Ungváron” – című projekt összértéke több mint 1 millió euró, amelyből 564.640 a Szatmárnémeti része.  947.893 eurót kaphat a két város a „Mesterségek újjászületése” nevű projektjéhez , ebből 140.268 euró lehet a városunké. „A közbiztonság javítása Szatmárnémeti és Ungvár helyi rendőreinek együttműködése révén, fejlett térfigyelő rendszerek használatával” projekt révén 109.874 eurót kaphat Szatmárnémeti, a „SMART suli, innovációk az okatásban” pályázat partnereként pedig 59.868 eurót.
 

„Örülök annak, hogy az ukrajnai partnereink nyitottak az együttműködésre, amelynek köszönhetően mindkét város fejlődhet majd. Meggyőződésem, hogy a testvérvárosi kapcsolatoknak erről kell szólniuk, hiszen egymást segítve mindkét település fejlődhet, ez pedig mindannyiunk érdeke.” – jelentette ki Kereskényi Gábor polgármester.


 
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: