2009-01-23 18:02:55• hírek • Szatmár.ro

Közös pályázatot készítenek

A határmenti övezetekben történő katasztrófahelyzetek mihamarabbi elhárításának céljából, közös projektet készítenek Szatmár, illetve Szabolcs Szatmár Bereg megyék.

Pénteken, január 23-án munkamegbeszélést tartottak a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének székhelyén, ahol a magyarországi partnerek - a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselői, illetve a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság munkatársai - is jelen voltak. A találkozó során főként a 2007-2013- as Román- Magyar Határmenti Együttműködési Program keretében készülő pályázat részleteiről egyeztettek.

Az uniós pályázattal finanszírozást szeretnének nyerni egy olyan figyelmeztető rendszer kiépítésére, amely előre jelezné az árvízveszélyt, így hamarabb felkészülhetnek, és megelőzhetik a károkat okozó veszélyhelyzetet. Ezen kívül pedig továbbra is dolgoznak azért, hogy a határ menti övezetekben történő balesetek során szakszerűbben, és összehangoltabb munkával biztosítsák az elsősegély-nyújtást.

Közös projektet készítenek Szatmár, illetve Szabolcs Szatmár Bereg megyék.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: