2018-02-27 07:41:20• hírek • Oszkó Viktória

Közös labdázás és egy kirándulás meseországa: nyílt nap volt a 10-es Iskolában

Február 27-én, délelőtt 11:00 órától nyílt napi programokkal, ismertetőkkel, játékos bemutatkozással várta az előkészítőbe felvételizőket a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola.

A gyerekeket Lovas Tünde tanító néni fogadta, aki - miután minden lelkes kisiskolás jelölt elfoglalta a helyét valamelyik széken - barátságos bemutatkozással köszöntötte a jelenlévőket.


Az osztályterem kissé szűkösnek bizonyult, olyan sok kicsit megszeppent, de érdeklődő gyerek gyűlt össze, a kísérő szülők és nagyszülők pedig teljesen megtöltötték a maradék szabadon hagyott helyeket.


A tanító néni a kicsik köszöntése után rögtön játékos ismerkedős feladattal kezdte oldani a kezdeti feszültséget, ami hamar sikerült is. Lovas Tünde negyedik osztályos kis segítői énekeltek, miközben a leendő iskolások körbeadtak egymás között egy labdát. Akinél az ének véget ért, annak magánál kellett tartania a játékot és válaszolnia kellett a tanító néni egy kérdésére, például arra, mi a kedvenc meséje vagy a kedvenc kisállata.


A labdás játék nagy sikert aratott a kicsik körében, hamar kedvet kaptak hozzá. A tanító néninek azonban több ötlete is volt a nyílt napra, a negyedikesei bábelőadással készültek, egyikőjük még a citeráját is elhozta, hogy ízelítőt adjon játékából a gyerekeknek. Emellett más csoportos foglalkozásokkal is szórakoztatták a jövendőbeli előkészítősöket.


A csapat az iskola tornatermébe is átment, ahol különféle sportokat próbálhatott ki mindenki, és egy kicsit nagyobb téren, szabadabban is felmérhették az iskola épületét. Később kézműveskedéssel folytatták az ismerkedést, a gyerekek így egy igen tartalmas, barátkozós délelőttöt tudhattak magukénak, miközben a szülők minden kérdésükre választ kaphattak a beiratkozással kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: