2019-09-30 09:22:46• hírek • Bede Emőke

Közös kiállítást szerveznek a nagykárolyi és a nyíregyházi fotósok

október 03

Október 3-án, 17 órától újabb kiállításmegnyitónak ad otthont a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériája.

Ez alkalommal a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub és a nyíregyházi Helios-Art Fotóklub közös kiállítására várják az érdeklődőket. Utóbbiak neve talán még nem ismerős a Szatmár megyei közönség számára, ezért mutatjuk, mit is kell róluk tudni. „A fotóklubunk 2007-ben alakult 10 fővel. A klub alapszabályban rögzített célja: tagjainak művészeti, technikai fejlődésének elősegítése. Támogatja a tagság pályázati és kiállítási részvételét, egyéni és kollektív szereplését. Az év folyamán – ahogyan a korábbi években is a megalakulásunk óta – kéthetenként klub összejöveteleket tartunk a nyíregyházi Városmajori Művelődési Házban, ahol a szakmai témák mellett meghatározásra kerül az aktuális klub kiállítások szervezése és kivitelezése is. Fotóklubunk jó kapcsolatokat ápol a helyi, NYÍRI-afk filmklubbal, tagjaink közül többen is tagjai a filmklubnak.
 

Több alkalommal közösen vettünk részt filmes-fotós alkotótáborban. Mi fotósok a dokumentumfilmek készítésekor a werkfotókat és a standfotókat készítettük. Fotóklubunk minden évben részt vesz a fotóklubok országos szövetsége, a MAFOSZ, fotópályázatán, a MAFOSZ szalonon. Megalakulásunk óta minden évben rendeztünk kiállításokat, többek között Debrecenben, Hajdúböszörményben, Nyíregyházán, Rakamazon és Tokajban” – olvasható a határon túlról érkező fotóklub bemutatkozásában.


A TRANSIT nevet viselő tárlat megnyitóján a szatmári Gyermekpalota diákjai zongorajátékkal kedveskednek majd a jelenlevőknek. Akinek nem sikerül eljutnia az eseményre, az október 23-ig ingyenesen tekintheti meg a fényképeket a Közigazgatási Palota előterében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: