2019-09-26 07:04:16• hírek • Bajnai Botond

Közös kaland, a határon túl

A Ion Creangă Általános Iskola és az Avram Iancu Általános Iskola tanulóinak egy-egy csoportja Heves megyében járt a múlt héten, szerdától-szombatig. Az utazás a „Járd végig!” nevet viselő projekt keretében jött létre.

Az érkezést követően a két iskola diákcsapata elfoglalta szállását a szilvásváradi Lipica Hotelben, majd kísérőpedagógusaik társaságában elindultak a Szalajka völgy felfedezésére.

 

Elsőként a a Szikla-forrást, a Szalajka völgy legcsodásabb és legkedveltebb helyét csodálhatták meg, illetve a 17 méter magas Fátyol-vízesést, amely mindenki számára igazi élményt nyújtott. Ez után megpihentek a Gloriette tisztáson, ahonnan szerpentin jellegű turistaút vezet az Istállós-kői barlanghoz, vagy ahogy a helyiek nevezik az Ősember barlanghoz.

Az utazás második napján a bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tannyelvű Általános Iskola vendégei volt a szatmári csapat, ahol Dorkóné Barta Edit igazgatónő iskolabemutatóját hallgathatták meg, majd néhány tanórára is bekukkanthattak. Ebéd után a bélapátfalvai Ciszterci apátságot látogatták meg, ahol kincsvadászat segítségével ismerték meg a templom történetét.

 

A kirándulás fénypontja az egri vár látogatása volt: az utazók megtekintették Gárdonyi Géza házát; az Egri csillagok Panoptikumát; a Kazamatákat; a Hősök termét; fegyverbemutatót a várudvaron; majd Gárdonyi Géza sírját is. Egerben a törökkori Minaret tetejéről csodálták a várost, majd Dobó teret és a Bazilikát is meglátogatták.

 

A két csoportot Laczka Katalin és Molnár Gabriella a Ion Creangă Általános Iskola, illetve az Laczka Zoltán és Domokos István az Avram Iancu Általános Iskola tanárai kísérték el.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: