2009-01-28 17:44:23• hírek • Parajdi Andrea

A város északi részét modernizálnák

Bukarestbe utazott Ilyés Gyula polgármester, hogy a Regionális Operatív Program keretében készülő, mintegy 12 millió eurós finanszírozásra pályázó projektekről egyeztessen a Fejlesztési Minisztériumban.

Szerdára hívta össze a Fejlesztési Minisztérium, azt a találkozót, amelyre Románia 13 városának polgármestere volt hivatalos.

Ezeket a városokat egy korábbi kormányhatározat alapján fejlesztési pólusként nevesítették, s mindegyik település elkülönített összeggel rendelkezik a fejlesztési alapokból. Ezzel a kormánytámogatással a Regionális Operatív Program keretében a városregeneráció tengelyén készítenek projektcsomagokat az egyes települések, mivel együttműködve sokkal hatékonyabban lehet megszerezni az uniós támogatást. A polgármesterek a szerdai találkozón a projektek jelenlegi stádiumáról egyeztettek a minisztérium vezetőségével.

Szatmárnémeti esetében többek között a város északi részén található földes utak modernizálására nyújtanak be pályázatokat. Ez a vissza nem térítendő támogatás több mint húsz földes utca rehabilitációját tenné lehetővé. -A Baritiu, a Rodnei, a Fabricii, és a Batizi utak környékén lévő földes utcákat akarjuk felújítani.

Ezen kívül rehabilitáljuk a Lázári utat, amely nagyon sok közlekedési problémát oldana meg, valamint a I.L.Caragiale és a hozzá tartozó négy mellékutcát is modernizálnák. Számítunk a projektek sikerességére, ugyanis mindenképpen szeretnénk a város északi részét is egy kényelmesebb környezetté alakítani -mondja a polgármester. A projektcsomagok benyújtására április környékén kerül sor.

Több mint húsz földes utca modernizálására pályáznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: