2012-12-10 16:24:38• hírek • Póti Orsolya

Közös adventi naptárral készülnek a Kölcseysek az ünnepre

A várakozás, a reménység szimbólumával, adventi koszorúval és kreatív adventi naptárral várják a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai és tanárai a Karácsonyt. A naptár kék borítékokból áll, melyekbe az egyes osztályok üzenetei, jókívánságai állnak.

Az advent talán az év egyik legcsodálatosabb időszaka. Az városok utcái fényáradatba borulnak, a boltok polcain megjelennek a szebbnél szebb ajándékok, a tanintézményekben pedig különféle rendezvényekkel, műsorokkal és foglalkozásokkal készülnek diákok és tanárok közösen a karácsonyra.

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban sincs ez másként, hiszen ünnepvárók, különféle foglalkozások és műsorok zajlanak az iskolában egészen a vakációig - tudtuk meg Pataki Enikőtől, a főgimnázium igazgatónőjétől.

A tanintézmény előcsarnokában megtalálható a várakozás, a reménység szimbóluma az adventi koszorú, melynek második gyertyáját hétfő délelőtt gyújtották meg a diákok. A hatalmas adventi koszorú mellett az első emeleten egy ötletes adventi naptár is található.

Az adventi naptár jelentősége, hogy elvezesse a karácsonyhoz a felnőtteket és a gyermekeket. A kölcseysek által készített, kék borítékokkal díszített naptár minden egyes borítékában a karácsonyi ünnepkörre utaló gondolattal találkozhatunk.

„Valami nagy ünnepre készül most a föld, / Buzgó üdvfohász árad szerteszét. / S a magára talált bűnös lélek / most szüli meg megváltó Istenét!" - olvashatóak Hajdú Levente sorai az egyik osztályközösség üzenetében.

Az iskola pöttömei, az előkészítő és az első osztályos diákok sem maradnak ki az ünnepre való készülődés örömteli pillanatiból, hiszen nekik ünnepvárót szerveznek a tanítónénik december 14-én, pénteken, illetve december 17-én, hétfő délután.

"Az rendezvény keretében a gyerekek szüleikkel együtt díszíthetik a mézeskalácsokat, készíthetnek karácsonyfadíszeket és egyéb szórakoztató foglalkozásokon vehetnek majd részt" - mondta el Dobai Réka tanítónő a Szatmár.ro-nak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: