2011-12-04 16:21:37• hírek • Szatmar.ro

A polgármester figyelmeztet: csak óvatosan adakozzunk

Csak azoknak adakozzunk, akik már kiérdemelték bizalmunkat
Csak azoknak adakozzunk, akik már kiérdemelték bizalmunkat

A Mikulás és a Karácsony ünnepének közeledtével egyre több olyan személy jelenik meg Szatmárnémeti utcáin, akik állításuk szerint különböző jótékonysági szervezeteknek gyűjtenek adományokat. Ilyés Gyula szerint alaposan fontoljuk meg, hogy kiknek adakozunk.

A téli ünnepek a szellemi feltöltődés, a családok összegyűlése és a pihenés mellett ajándékozásról is szólnak. Mikulás, Jézuska, angyalok: mind-mind ajándékot hoz kicsiknek és nagyoknak egyaránt - utóbbiak legfeljebb pontosan tudják, hogy a meglepetések beszerzése mennyivel viselte meg a családi kasszát.

Az ilyenkor tapasztalható adományozó kedvet a különböző karitatív szervezetek is igyekeznek kihasználni. Ám sajnos nem mind a rászorulók megsegítését, hanem egyesek saját maguk gyarapodását tűzik ki maguk elé célként. Éppen ezért Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere felhívta a lakosság figyelmét, hogy alaposan fontolják meg, milyen intézményeknek adakoznak. „Mint évről-évre, idén is ellepték a várost mindenféle kétes intézmények adományszedői. Felhívom a lakosok figyelmét, hogy ne adakozzanak nekik", mondta Ilyés.

Mivel nincs rá törvény, így a polgármesteri hivatal semmilyen módon nem tudja meggátolni ezen személyek tevékenységét. Ilyés elmondása szerint csak az elmúlt napokban tordai, brailai, dési és moldovai bejegyzésű szervezeteket ellenőriztek le a rendőrség segítségével.

„Arra kérném minden egyes segíteni, adakozni vágyót, hogy inkább azokat a helyi szervezeteket keressék fel, akiknek hitelük van. Akik már évek óta tevékenykednek Szatmárnémetiben, akikben megbízhatunk és akikkel a polgármesteri hivatal is évek óta együttműködik", hívta fel a figyelmet Ilyés Gyula polgármester.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: