2011-08-17 15:57:57• hírek • Kocsis Zoltán

Közlekedési káosz és mentalitásbeli hiányosságok

Szeptember közepéig várhatóak további infrastrukturális felújítások, javítások Szatmárnémetiben. Nem azért csak addig, mert onnantól kezdve kedvezőtlenre fordulhat az időjárás, hanem azért, mert addigra végképp elfogy az erre szánt pénz - jelentette ki Ilyés Gyula a szerdai sajtótájékoztatóján.

A polgármester elmondta, a napokban hivatalosan is átvették az Eroilor és a Lükő Béla utcán valamint a Soarelui negyedben véghez vitt javításokat. Több helyütt (Victor Popescu, a Gabriel Georgescu, a Zutphen, a Babeș-Bólyai, Bujorului, Caisilor, az Eroilor, a Lükő Béla és a Pastravului utcák és a Titulescu tér) járdákat is javítottak, másutt pedig még mindig folyamatban vannak a munkálatok. Ezen munkálatokra összesen 600 ezer lejt fordított a város.

Szintén ezen keretből készül egy járda a Transilvania sugárút mellett, az Adóhivatal és a Helyi Adóhivatal között valamint a Solidaritatii negyed és a Baritiu utcán található templom között.

Ami az úttestet illeti, még az idén nyáron újra aszfaltozzák a Károlyi út és a Megyei Kórház közötti sétányt, amit a köznyelv egyszerűen csak Crinul-udvarként ismer. Emellett betonlapokkal modernizálják majd a Batizi utat is valamint a 17-es és a Carpati 1 és 2 negyedek egyes útszakaszait is - többek között a Ion Vidu utcán található dúcot is.

A "Behajtani tilos" tábla mit sem ér

A leglátványosabb és legjelentősebb munkálatokra az régi központban, a Szabadság tér környékén kerül majd sor. Amint arról már korábban beszámoltunk, itt folytatódik a körforgalom újraaszfaltozása egészen a „fehér házig".

Ezen munkához a Constructii Drumuri cég pénteken látott hozzá, első lépésként újraaszfaltozta az I.C. Bratianu utcát. Bár a felújítás még nem ért véget, a közlekedési és a parkolási tilalom még javában érvényben van (augusztus 20.-ig), az ezt jelző táblák és bóják még ki vannak helyezve, mégis, az autósok öntörvényűen már használatba vették a „sugárutat". Ilyés Gyula ezzel kapcsolatban elmondta, hogy sajnos ismét bebizonyosodott, a sok szatmári lakosban nincs egy csepp jóérzés és fegyelemre való hajlandóság sem. „Sajnos nincs rá kapacitásunk, hogy mindezt ellenőrizzük, és úgy látszik, a lakosságra sem számíthatunk. Ugyanakkor, és ez tény, a rendőrség is lehetne következetesebb és határozottabb", reagált a Sugárúton kialakult (közlekedési) káoszt firtató újságírói kérdésre Ilyés Gyula.

Az autósok a behajtást megakadályozó bóját is arrébb tették

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: