2006-06-05 13:39:46• hírek • Noemi Brigitta Boros

Közigazgatási konferencia

A szatmárnémeti Főiskola hallgatói dicséretben részesültek a hétvégi konferencián.

Június 2 és 4 között a Beszterce-Naszód megyei Arcalián található Bethlen-kastélyban került sor arra a közigazgatási konferenciára, amelyen a Babes-Bolyai Tudományegyetem Közigazgatás Karának kolozsvári, besztercei, sepsiszentgyörgyi és szatmárnémeti hallgatói vettek részt.

A konferencián huszonkilenc tudományos dolgozat került bemutatásra, amelyet a hallgatók a közigazgatás különböző témaköreiben készítettek.

Szatmárnémetit négy hallgató képviselte két dolgozattal, melyek a megyei romák helyzetének bemutatásával, és a Sapard alapok Románia észak-nyugati régiójában történő felhasználásával foglalkoztak. Az előadások után neves egyetemi tanárok és lektorok értékelték és díjazták a hallgatók munkáit. A zsűri pontozása után, az első és második díjat két kolozsvári hallgató kapta, a harmadik egy besztercei főiskolásé lett, míg a szatmárnémeti hallgatók dicséretben részesültek.

A tervek szerint, a következő évben Sepsiszentgyörgyön rendezik a konferenciát, míg 2008-ban Szatmárnémetiben kerül sor a közigazgatási hallgatók konferenciájára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: