2008-02-26 18:16:27• hírek • Anna Szelényi

A férfiak kísértései

A jó és rossz által vezérelt világban a féfiak sokszor kísértésbe esnek Éva almájától.

Belépsz egy üzletbe, mivel vásárolni szeretnél pár terméket. Miután kifizeted a termékeket, rájössz, hogy egy lejjel több pénzt adtak vissza, és téged zavar a helyzet morális oldala. Vajon miért?

Mindenki tudja, hogy nem szabad egy mosatlan gyümölcsöt elfogadni egy meztelen nőtől, aki ráadásul kígyókkal beszélget, de Ádám nem tudta ezt. :)

Így, most egy jó és rossz által vezérelt világban élünk, ahol, ha egy férfi 1 lejjel több visszajárót kap, már bűnösnek érzi magát, ugyanúgy, mint abban a helyzetben mikor csak a tekintetével képes valakit levetkőztetni. Na persze vannak olyan férfiak is, akiknek semmiért sincs bűntudatuk, de most nem róluk van szó.

A férfiakban örökös küzdelem dúl az impulzusok ellenőrizéséért, azaz azokért a jelenségekért, amelyek arra késztetik a férfiakat, hogy rosszak legyenek, habár ők nem akarnak azok lenni.

Az októl függetlenül, kísértésnek nevezzük azt a dolgot, amelyet mindenképp meg akarsz tenni, habár tudod, hogy az rossz. Mi lehet ebben a helyzetben a megoldás?

Véleményünk szerint akkor bonyolódj bele ebbe a harcba, ha már ismered a leggyakoribb kísértéséket és azokat a módokat, amelyek által ellen tudsz álli nekik… vagy éppenséggel engedni, olyan szinten, hogy az ne legyen rád nagy hatással.

Íme, a két legismertebb férfi-kísértés:

Meg akarod bámulni a dekoltázsát

A lány feléd hajol… és íme eléd tárul az a kellemes látvány. A pszichológusok szerint a férfiak ösztönösen hajlamosak megtekinteni a nők melleit, mivel minden nőt egy potenciális anyaként „mérnek be.” Vajon ez tényleg így lenne? Már látom is magam előtt a hűségesen bólogató férfiak körét, akik már magukban el is könyvelték ezt a hipotézist, miszerint ők…csak felmérik a terepet.

bamulos_pasiHogyan engedj a kísértésnek?

Vagy elmész egy hivatalos kiállításra (sztriptíz bár), vagy diszkréten „felméred” a terepet. A nőket nem zavarja egy ártatlan pillantás, de zavarba jönnek, sőt ellenszenves számukra az olyan férfi, aki hosszasan „nyálazik” az eléjük táruló látványon.

Ha „felmérés” közben rajtakapnak, három választási lehetőséged adódik:

- Mondd azt, hogy a nyakláncát bámultad, mivel igen megtetszett és biztos vagy benne, hogy a barátnőd is nagyon értékelne egy ilyen darabot. Ezek után kérdezd meg, hol vásárolta. Ez kicsit patetikusan hangzik, de lehetséges, hogy ezzel megúszol egy lázadást.

- Ha meggyanúsít, a következő mondatokkal szállhatsz védelmedbe: „Én nem a melleidet néztem, ez csupán egy hosszadalmas evolúciós folyamat következményeként létrejött biológiai impulzus volt.”

- Ha észrevesz és mosolyog, ne fordítsd el a tekinteted, ez olyan mintha bocsánatot kérnél, habár neked nem áll szándékodban.

El akarsz menni vásárolni, és majd csak 10 év múltán visszatérni

Csábító, nemde? Habár leginkább a nőkről tartják úgy, hogy rengeteg időt tudnak a vásárlással eltölteni, azért a férfiakban is nagy a kísértés, főleg azokban, akikre otthon nagy felelősség hárul. Az elmenekülési vágy sok esetben jelezheti az intimitástól való félelmet. Főleg ha az életedet egy bankárral kell megosztanod, aki azt akarja, hogy fizesd vissza a felvett kölcsönt.

Hogyan engedj a kísértésnek?

Oltsd el kalandvágyó szomjadat és szervezz a barátokkal pár szabadidős programot. Ha ezt kevesled, akkor indulj országos felfedezőútra; annyi szép látnivaló van hazánkban. Ha pedig ez sem elégítette ki vágyaidat, csatlakozz a hadsereg önkénteseihez. :)

Sz. A.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: