2010-02-03 11:40:41• hírek • Szatmár.ro

Közgyűlést tartottak

Február 2-án tartotta a „Szent József - a munkás" Katolikus Férfiak Szövetsége, 2010. évi rendes közgyűlését, melyen az idei év terveit is ismertették.

A gyűlés elején Ft. Solomayer Sándor „A ma férfiának legnehezebb kihívásai" címmel előadást tartott, melyben kiemelte: mindannyiunk talán legnagyobb kihívása, hogy ne valamilyen külső minta szerint alakítsuk és formáljuk az életünket, hanem a szentlélek belső sugallatára hagyatkozzunk. Ahhoz, hogy tudjuk mivé kell válnunk, a hit embereivé is kell lennünk. Solomayer atya a kiüresedő társadalom emberének ellenpontjaként a közösségben kiteljesedő férfit jelölte meg mintaként - mint mondta, a férfi csak közösségben lesz igazából férfivá. Előadása végén a „kis emberek" összefogásának fontosságát hangsúlyozta: a saját érdekeinkért mi kell, hogy kiálljunk, mert csak így érvényesülhetünk, így tudjuk megmutatni magunkat.

Koczinger Tibor, a „Szent József - a munkás" Katolikus Férfiak Szövetsége elnöke számolt be elmúlt évi tevékenységükről és mutatta be a jövőbeli terveket. Mint mondta, a 2009-es év a hagyományőrzés és adományozás mellett, a közösségépítésre is lehetőségeket adott, a programok pedig munka örömének megtapasztalását nyújtották a szövetség tagjainak. Ezt szeretnék folytatni az idei esztendőben is, amikor továbbviszik rendszeres tevékenységeiket a betegek világnapján, a búcsúkon, a ballagáson, a papszentelésen, de olyan programokat is szerveznek, amelyek tematikájuk révén sajátosan a fiúhoz, a férfihoz és az apához szólnak: Fiúsátor tábor; Férfisátor tábor; Férfi-tréningek és elvonulások; Apai hivatás napja; Családos nap.


Koczinger Tibor számolt be a tavalyi megvalósításokról
Koczinger Tibor számolt be a tavalyi megvalósításokról


A hosszú és színes tervben ezek is hozzájárulnak a szövetség céljainak megvalósításához, így a katolikus szociális tanok gyakorlásában, a katolikus férfi hitének megerősítésében, segítségként az erények és a szeretetszolgálat gyakorlásában, az ifjúság nevelésében, a kultúra ápolásában, aktív részvétellel az Unum Omnes Világszövetség munkájában és együttműködve az egyházmegyei és Kárpát Medencei férfiközösségekkel.

Ahogy Koczinger Tibor elnök beszámolójában elmondta: „Csoportokban zajló beszélgetéseinken egyre gyakrabban merül fel bennünk a gondolat, hogy mi lesz a következő nemzedékkel; hogyan látnak ők bennünket; mi az, ami utánunk marad számukra. A dekonstruktív világban egyre több dolog csúszik ki a kezünkből, tehetetlenül nézzük a veszélyes folyamatokat. Mi az az érték, ami még ma kezünkben van, s mi az ami még itt megragadható? Azt gondolom, hogy ilyen változó időkben, különösen a válság ellen, közösségeket kell létrehozni, melyek alkalmakat teremtenek a közös hálaadáshoz, az együtt tervezéshez és cselekvéshez. Ha odafigyelünk arra: hogyan köszönünk és beszélünk, dolgozunk és játszunk, keresztelünk és temetünk, ünnepelünk és szórakozunk, szeretünk és élünk, akkor olyan kultúrát ápolunk, ami értékes és reménykeltő a jövő nemzedék számára. Emeljük hát fel fejünket és mutassuk meg a Világnak arcukat - érték átmentő arcunkat."

A közgyűlés a beszámolók és az ügyvezető társelnök megválasztása mellett alkalomként szolgált a találkozásra és az eszmecserére is, így pedig jó indítóakkordja lett egy cselekvésekben gazdag évnek.


Ft. Solomayer Sándor „A ma férfiának legnehezebb kihívásai" címmel tartott előadást
Ft. Solomayer Sándor „A ma férfiának legnehezebb kihívásai" címmel tartott előadást


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: