2018-12-10 09:27:18• hírek • Nagy Tímea

Közgazdász hallgatók tettek szakmai látogatást az Autonet Import székhelyén

A Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának negyven hallgatója tett tanulmányi látogatást a szatmárnémeti Autonet Import vállalkozás telephelyén.

Az egyetemi hallgatók december hetedikén délben érkeztek meg az Autonethez dr. Szász Levente dékánhelyettes kíséretében. A vendégeket Lieb Mihály társtulajdonos, Ilonczai Tamás marketingigazgató, Varga Henrietta HR referens, Kocsis Attila logisztikai vezető és Surányi Erich logisztikai technikus fogadták.
 

Miután a vendégek helyet foglaltak a konferenciateremben, Ilonczai Tamás tartott előadást az Autonet Import 22 éves sikertörténetéről, a Swiss Automotive Grouppal létrejött egyesülés pillanatairól, valamint a cégcsoport többi vállalkozásával közösen megvalósuló teljes szolgáltatáscsomag piaci lehetőségeiről. A marketingigazgató elmesélte, hogyan lett a vállalat Romániában piacvezető és Európában is tagja a top 5 legsikeresebb automotív cégnek. A kitartóan növekvő üzleti eredményt óriási összehangolt háttérmunka támogatja, illetve a cégcsoport összes tagjának a pontosan koordinált együttműködése. Így tartják a lépést a technikai újdonságokkal, és ennek köszönhető a vállalkozói szféra fogyasztói igényeinek teljes körű kiszolgálása is. Ilonczai Tamás a professzionális működés alapfeltételei közé sorolta még a beszállítók és más partnerek minőségbeli és bizalmi garanciáját, valamint az Autonet által biztosított folyamatos oktatási és szakképzési lehetőségeket is.




A bemutatót a vállalkozás alapító atyja, Lieb Mihály érdekes információkkal tűzdelte, a saját életéből vett példákkal és értékes üzleti tanácsokkal egészítette ki. Kérdések is akadtak szép számmal, melyek többnyire a siker kulcsát és az odáig vezető út viszontagságait firtatták. Válasz nélkül senki sem maradt, jutott idő bőven kötetlenebb beszélgetésre is.
 

Az ebédszünetben Lieb tartotta szóval az egyetemistákat, anekdotákat mesélt és az üzleti útjai közül néhány humoros, vagy épp tanulságos történetet. Egy nagyon fontos tanáccsal is ellátta a vendégeket, mely így hangzott: "Kérdezni kell, mert úgy tudsz meg többet, úgy tanulsz, attól leszel jobb. Az is válasz, ha nincs válasz. Akkor abba a 10%-ba találtál bele, melyről nem akarnak beszélni. Akkor addig kell kérdezni, míg leomlik a fal. Minden fal leomlik egyszer, nem bírja örökké az ostromot." Az intelmet a közönség érdeklődéssel fogadta. Kíváncsiak voltak arra is, hogy mennyire nehéz manapság átlátni a számokat egy ilyen óriási vállalkozás esetében. A válasz az volt, hogy nagyon nehéz. A társtulajdonos így folytatta: "Átlátni és megérteni mindent nagyon nehéz, ezért minden nap tanulni kell valami újat. Nem szabad lemaradni, ez a kulcsa. Mindegy, ki hány éves, a szakmai sikereket csak folyamatos fejlődéssel és tanulással lehet elérni." A válasz nem lepett meg senkit, de annál hitelesebben hangzott egy sikeres vállalkozó őszinte szavai által.



A finom ebédet követően Varga Henrietta HR referens beszélt az Autonet munkavállalói hierarchiájáról, a felvételi rendszerről, a karrierlehetőségekről, illetve egy felelősségteljes csapat működési elveiről. Az Autonet egy nagy család, ahol mindenki tegezi egymást. Fiatalos a csapat, az átlag életkor 35 év alatt van. Egyre több az olyan kitartó autonetes, aki onnan megy nyugdíjba a sok éves alkalmazásból.


Miután a hallgatók részletesen megismerhették a cégcsoportot és annak működését, betekintést nyertek a bukaresti automatizált raktározási rendszerbe is, melyet online élő bejelentkezés formájában tekinthettek meg. A 15 perces érdekfeszítő előadásból megtudhatták, hogyan és milyen hatékonysági többlettel működik egy automatizált rendszer, melyet robotok alkotnak és egy egyedileg tervezett szoftver vezérel.


Az élő bejelentkezést követően a robotizált rendszerrel kapcsolatban az egyetemisták kérdéseire Kocsis Attila logisztikai vezető és Surányi Erich logisztikai technikus válaszoltak. Surányi egy negyed órás előadás keretében mutatta be a szatmárnémeti telephely és raktárak működését, valamint az áru útját a beszerzéstől, a bevételezésen keresztül egészen a kamionokra pakolásig és az ügyfelek kiszolgálásáig. A logisztikai rendszer lelkét, a vállalatirányító rendszer dolgát és a benne lakozó ezernyi statisztikai funkciót és mérési, adatösszehasonlítási lehetőségeket is megmutatta az érdeklődőknek.



A csaknem négy órás elméleti bemutatót az esemény gyakorlatiasabb része követte. A negyvenegy fős küldöttséget körbevezették az Autonet Import szatmárnémeti főhadiszállásán, majd a helyi raktározási rendszerrel testközelből is megismerkedhettek.
 

Keveseknek nyílik lehetősége arra, hogy betekintést nyerjen egy multinacionális vállalkozás mindennapi működésébe, ezért is fontos momentuma ez a Babes-Bolyai Tudományegyetem és az Autonet Import cégcsoport együttműködésének, számolt be a hat éves partnerkapcsolatról dr. Szász Levente dékánhelyettes. Majd elmesélte, milyen sok érdeklődővel számolnak évről évre a végzős hallgatók és a mesterisek köréből. Sokaknak segít ez a program a pályaválasztásban, másoknak gyakorlati helyként vagy első munkahelyként válik be a multi. A céglátogatáson kívül tanulmányi versenyek, előadások és egyéni mentorálási lehetőségek is szerepelnek az egyetemmel közös projektben, melyek ugyan csak a hallgatók szakmai kompetenciáját fejlesztik.
 

A gyümölcsöző együttműködés nyomán több egyetemista vált az Autonet családtagjává és hallgatók tucatjai kaptak választ kérdéseikre. Az üzleti látókörük bővítésével, a siker kulcsával kapcsolatos hasznos tanácsokkal tértek haza a vendégek a cégcsoport szatmárnémeti főhadiszállásáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: