2010-11-10 14:59:47• hírek • Szatmár.ro

Közérzetjavító pontok serkentése

A fül akupresszúrás pontjai
A fül akupresszúrás pontjai

November elején járunk, a nyári pihenést már rég a hátunk mögött hagytuk, ráadásul az ünnepek előtt egyre több munka vár ránk. Idegeskedünk, rohanunk, állandóan nyomunkban van a stressz.

Ilyenkor szinte mindenki fáradtabb, hiszen nem élvezhetjük a napsugarak áldott hatását. Sokan hajlamosak arra, hogy melankolikus állapotba kerüljenek és különféle gyógyszerek után kapkodjanak. Ehelyett azonban van egy jóval természetesebb módszer is, amit ősi keleti akupresszúraként tartanak számon és segítségével akár néhány perc alatt megszüntetheted a fáradtságot vagy akár a fejfájást is. Az akupresszúrát tulajdonképpen a pszichoszomatikus rendellenességek ellen alkalmazták, mára azonban világossá vállt, hogy számtalan tünetet, panaszt, rendellenességet lehet vele kezelni.

1. Két ujjad hegyével erőteljesen nyomd meg a füled mögötti területet, és közben lassan számolj tízig. Ezt a gyakorlatot lehetőleg mindkét kezeddel egyszerre csináld, mivel ezáltal jótékony hatását még erőteljesebben kifejti.

2. Ezt követően a bal hüvelykujjaddal nyomd meg a jobb kezeden a mutatóujj és a hüvelykujj közötti bőrlebernyeg közepét (majd fordítva is) miközben ismét számolj tízig.

3. Az utolsó könnyed gyakorlat abból áll, hogy az alkar belső oldalán középen, hozzávetőleg négyujjnyira a csuklóvonaltól szintén található egy stresszoldó pont. Ezt nyomd erősen a másik kezeddel, amíg tízig számolsz. A szakértők úgy vélik, hogy az akupresszúrás gyakorlatokat akkor végzed jól, ha egyfajta serkentő bizsergés végigfut a testeden. Ez a hatás annak a következménye, hogy a vérkeringés megélénkült, ennek hatására pedig sokkal jobban érezheted magad, elmúlhat a fáradtságod és megszűnhet a fejfájásod is. Egyszerű, mégis gyors és hatásos módszernek számít.


Nyomd meg a jobb-, majd a bal kezeden a mutatóujj és a hüvelykujj közötti bőrlebernyeg közepét

Nyomd meg a jobb-, majd a bal kezeden a mutatóujj és a hüvelykujj közötti bőrlebernyeg közepét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: