2011-03-09 12:54:05• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Középpálya nélkül nyerne a Milan

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján a statisztikák, az első mérkőzés összképe és végeredménye (1-0-ra nyertek az angolok a San Siróban) alapján a Tottenham Hotspur a továbbjutás várományosa, ezzel együtt is a meglepetés-kategóriába kellene sorolni, ha a sorozat újonca búcsúztatná a korábbi hétszeres győztes AC Milant.

A Serie A éllovasa az "odavágón" kilátástalan futballt mutatott be, azon az összecsapáson ráadásul elvesztették csapatkapitányukat, Gennaro Gattusót is, aki nekirontott Joe Jordannek, a Tottenham másodedzőjének, amiért utóbb négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A fanatizmusáról ismert középpályás sportszerűtlenségével csak tetézte Massimo Allegri gondjait, hisz az olaszok mestere szinte a teljes középpályássorára nem számíthat: Andrea Pirlo és Massimo Ambrosini sérült, Mark van Bommelnek és Urby Emanuelsonnak pedig nincs játékjoga, akárcsak a csatár Antonio Cassanónak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Filippo Inzaghi is sérült, ráadásul Alexandre Pato és Kevin-Prince Boateng sem teljesen egészséges, akkor levonhatjuk a következést: a hétszeres BEK/BL-győztes szinte lehetetlen küldetésre készül.

Allegrinek mindenképpen improvizálnia kell a középpályán. Mathieu Flamini mellé Thiago Silva léphet előrébb, ebben az esetben a brazil helyét Mario Yepes vagy Nicola Legrottaglie veheti át a védelem tengelyében. A két fiatal, Rodney Strasser vagy Alexander Merkel kezdőben való szerepeltetése nem tűnik valószínűleg. Allegri esetleg Marek Jankulovskit küldheti be a „darálóba", a veterán cseh játékos azonban évek óta nem szerepelt védekező középpályásként.


Gattuso kiesése komoly érvágás a Milannak fotó: tottenhamhotspur.com
Gattuso kiesése komoly érvágás a Milannak fotó: tottenhamhotspur.com


Ezzel szemben a hazaiak hívei csak jó híreket hallhattak csapatukat illetően: Rafael van der Vaart és Vedran Corluka játékára is komoly esély van, Jermain Jenas eltiltása is lejárt és a csapat legnagyobb sztárja, Gareth Bale is egészséges. Az is a Tottenham sikerét ígéri, hogy a Milan legutóbbi 14(!) angliai vendégjátékán csak egyszer, hat évvel ezelőtt a Manchester United otthonában tudott diadalmaskodni.

"Amikor előnyből várod egy párharc visszavágóját, könnyen elbízhatod magad és bajba kerülhetsz" - nyilatkozta az óvatosságra intő Harry Redknapp, a Tottenham vezetőedzője.

Az est másik meccsén az európai futball egyik leghullámzóbb teljesítményét nyújtó csapata, a német Schalke 04 egy idegenben elért 1-1-es döntetlen után fogadja a Valencia együttesét. A statisztikák amolyan "ikszszagú" összecsapást ígérnek, miután spanyol ellenféllel szemben a Schalke legutóbbi tíz mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni, míg a Valencia legutóbbi 13 németországi kirándulásán hasonlóképpen csak egyszer tudott győzni, ráadásul a legutóbbi négy alkalom egyformán döntetlent hozott.

A németeknél ugyanakkor egy szerda reggeli „bomba" került a figyelem középpontjába: Westdeutschen Allgemeinen Zeitung internetes oldalának híre szerint a klub vezetői az idény végén megválnak Felix Magath vezetőedzőtől. A hírek szerint ezen az sem változtatna, ha a gárda kiejtené a Valenciát. A tréner ugyanakkor azt mondta: vele még senki nem közölte a hírt.

"Velem még senki nem beszélt. Nem tudok semmit, egyelőre úgy dolgozom, hogy kitöltöm a szerződésemet" - mondta szerdán a Kicker online kiadásának Magath, aki 2009 júliusa óta ül a gelsenkircheni együttes kispadján. A klub hivatalosan nem jelentette be, hogy megválik a vezetőedzőtől.

Ami a meccs hiányzóit illeti, a hazaiaknál Klaas-Jan Huntelaar sérülés, Lukas Schmitz pedig eltiltás miatt nem léphet pályára, míg a vendégeknél David Albelda és Aritz Aduriz pont fordított utat járt be, így ők ott lehetnek a VeltinsArena gyepszőnyegén.

Szerdai program:
Tottenham Hotspurs - Milan 21.45 TVR1, DigiSport.hu
Schalke - Valencia 21.45 DolceSport1

Magath székét a Valencia kiejtése sem menti meg?
Magath székét a Valencia kiejtése sem menti meg?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: