2013-03-18 15:19:13• hírek • Kocsis Zoltán

Középiskolások buktak le több száz doboz csempészcigivel

„De nehéz az iskolatáska ilyen szép napos délelőtt", énekelte 1991-ben Demjén Ferenc. Hasonlót tapasztalhattak hétfő reggel Szatmárnémetiben azok a rendőrök, akik a vasúti pályaudvar közelében megállítottak és azonosítottak három középiskolás diákot.

Csakhogy amíg a dalban szereplő Peti táskájában a tankönyvek és a füzetek nyomták a vállát, addig három Szatmár megyei „kollégájának" csempészett cigaretta. Nem is kevés!

A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai hétfő reggel állították meg a Csedregről és Kökényesdről származó három diákot, akiknek az iskolatáskáiban összesen 336 doboz, Ukrajnából átcsempészett, zárjegy nélküli cigarettát találtak.

A kihallgatás során kiderült, hogy a 20 éves K. Ferenc vásárolta a dohányárút Kökényesden egy ukrán állampolgártól. Szándékuk szerint Szatmárnémeti egyik piacán értékesítették volna a cigarettát, amiből közel hétszáz lejes profitot vártak. A csempészcigaretta dobozonként ára nyolc lej körül mozog Szatmárnémeti piacain.

K. Ferenc valamint az egyaránt 17 éves K.V. és T.P. ellen büntetőjogi eljárást indítottak, a cigarettát pedig lefoglalták a hatóság emberei.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: