2015-05-08 15:14:53• hírek • Szatmár.ro

Középiskolai börzének adott otthont a Grand Mall

Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes szerint minden magyarul tanuló diák magyar osztályban tanulhat tovább.

A nyolcadik osztályt végző diákok számára kiemelkedő fontosságú rendezvényt tartott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Szatmár Megyei Tanáccsal együttműködve a Grand Mall második emeleti rendezvénytermében. A megye összes szakközépiskolája és líceuma részt vett ezen, bemutatva az általuk kínált továbbtanulási lehetőségeket. Minden standnál ki volt függesztve, hogy az oktatási intézmény hány diákot fogad az idén induló kilencedik osztályba, s természetesen az induló szakokról is tájákoztatást nyújtottak.

A különböző szakiskolák megmutatták azt is, hogy mire számíthatnak a náluk tanuló diákok. Volt fodrászati bemutató, varrógépen is dolgoztak a diákok, mások a tanórákon készült süteményeket kóstoltatták meg az érdeklődőkkel. Minden iskola büszkén mutogatta a diákjai által tanulásban és sportban szerzett elismeréseket - a legtöbb serleg persze a Sportlíceum standján díszelgett. Az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum a diákok alkotásaiból összeállított kiállítással és a tehetséges diákok koncertjével vonzotta az érdeklődőket. A rendezvényen jelen voltak a magyar középiskolák, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum is.

Az ünnepélyes megnyitó keretében többen is felszólaltak. Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes a nyolcadikosok figyelmét hívta fel a most esedékes választás fontosságára. "Nem az a lényeg, hogy szakmát tanulsz, vagy elméleti líceumba iratkozol. Az a lényeg, hogy tudd, mit szeretnél csinálni az életben, mert csak azok az igazán boldog felnőttek, akik öröműket lelik a munkájukban" - mondta.

Bemutatták az általuk kínált továbbtanulási lehetőségeket az iskolák

Szász Piroskától azt is megtudtuk, hogy a legtöbb szaklíceumban magyar osztály is indul, kivételt csupán a Sportlíceum és az I. C. Brateanu Műszaki Líceum képez. Gyakorlatilag a továbbtanuló diákok számára ott a lehetőség, hogy magyar nyelven folytassák tanulmányaikat, hiszen éppen annyi magyar nyelvű osztály indul, mint ahány magyar nyolcadik befejezi az évet.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: