2009-12-09 16:29:40• hírek • Szatmar.ro

Negyven perc kevés volt

fotó: handball.hu
fotó: handball.hu

Az utolsó húsz percben veszítettek a magyarok Norvégia ellen, Románia ismét nyert.

A Kínában zajló 19. női kézilabda-világbajnokságon egy szünnap után szerdán tovább folytatódtak a küzdelmek: Magyarország 40 percig tartotta a lépést az olimpiai bajnok Norvégia ellen, végül azonban 25-19-es vereséget szenvedett, míg Románia, gyengébb kezdés után, könnyedén verte Tunéziát.

Norvégia öt perc után már 3-1-re vezetett Magyarország ellen, ám Herr Orsolya védései gondoskodtak arról, hogy a két csapat között ne nőjön a különbség. Már ekkor is látni lehetett, hogy ez nem lesz egy sok pontos mérkőzés, ennek köszönhetően a két válogatott között beállt az egy gólos különbség. A 25. percben 9-8-ra vezetett Magyarország, a szünetben 11-11 volt az állás.

A második félidőben sem javult egyik csapat támadójátéka, így a 40. percben a magyar válogatott 17-15-re vezetett. Amennyiben eddig hagyott némi kívánnivalót maga után a magyarok támadójátéka, ezt követően az katasztrofálissá vált: az utolsó majd húsz percben csak két gólt hozott össze, miközben a norvégok tízet dobtak, így 25-19-re nyertek.

A magyarokkal szemben Románia gyengén kezdett Tunézia ellen, csak a 4-4 után vette át a vezetést. Az afrikaiak a 10. percig (8-7) jól tartották magukat, ezt követően azonban hét percig nem találtak a kapuba, így a román csapat 14-7-re meglépett. Ezután már csak a végeredmény volt a kérdés, mivel Románia egyre inkább szakadt el Tunéziától és 23-10-es félidő után végül magabiztos, 39-22-es győzelmet aratott.

Csütörtökön 13.15 órai kezdettel Románia a csoportelsőségért csap össze Norvégiával, míg két órával később Magyarország Japán ellen a továbbjutásért száll harcba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: