2009-12-05 17:05:55• hírek • Szatmar.ro

Kosarazott Románia a kézilabda vb. nyitányán

A magyar válogatott játéka akadozott, de végül biztosan nyert.

A várakozásoknak és a papírformának megfelelően győzelemmel kezdte a Kínában zajló 19. női kézilabda-világbajnokságot Románia és Magyarország nemzeti csapata. Előző 51-17 arányban (nagyon) elverte Chilét, utóbbi 33-25-er múlta fölül Tunézia legjobbjait.

Már a kezdősípszó előtt szemmel látható volt a román és a chilei válogatott közötti különbség, utóbbi átlagmagassága ugyanis nem haladta meg a 170 centimétert... A román csapat villámrajtot vett, a 11. percben már 11-2-es vezetésre tett szert. Főleg Ionela Stanca volt ekkor elemében, aki az első kilenc perc alatt hat gólt dobott - összesen pedig 10-ig jutott. A szünetre 20-7-es előnnyel vonult Románia, amely a második félidőt még inkább megnyomta és annak ellenére 31 gólt termelt, hogy ekkor már a kínai közönségnek is játszott, több kínai figurát bemutatva. A román válogatott végül 51 dobott gólig jutott (ami egy gyengécske kosárcsapat teljesítménye is lehetne), külön kiemelendő emellett, hogy valamennyi mezőnyjátékos feliratkozott a góllövő listára.

Nem kezdett hasonlóan jól a magyar csapat, amely rendkívül ideges és dekoncentrált volt az első tíz percben, nem csoda, hogy ekkor még Tunézia vezetett. Bulath Anita és Zácsik Szandra góljai valamint Herr Orsolya védései aztán átlendítették a mélyponton a csapatot, amely a szünetre négy pontos (15-11) előnyt hozott össze. A másik félidőben feljavult a magyarok játéka, Vérten Orsolya és Tóth Tímea góljai pedig lassan megtörték a rendkívül agresszív afrikaiakat. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány a végére arra is figyelt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, csapata pedig végül 33-25-ös győzelemmel mutatkozott be a világbajnokságon.

Vasárnap Magyarország Chile ellen (11.15 órai kezdettel), Románia pedig Japánnal csap össze (15.15), hétfőn pedig jöhet az egymás elleni rangadó.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: