2009-12-06 16:22:16• hírek • Szatmar.ro

Csak egy félidőt játszottak a románok

fotó: handball.hu
fotó: handball.hu

Románia csak a szünet után tudott Japán fölé kerekedni, Magyarország kiütötte Chilét.

A 19. női kézilabda-világbajnokság nyitónapja után Magyarország és Románia a második játéknapon is hozta a kötelezőt és százszázalékos mérleggel várja az első komoly megmérettetést: hétfőn 15.15 órai kezdettel egymással csapnak össze.

A magyar válogatott az ellen a Chile ellen lépett pályára, amelyet egy nappal korábban a románok 34 ponttal verni tudtak. Mátéfi Eszter lányai nem akartak elmaradni a nagy rivális mögött és három góllal kevesebbet dobva, de hárommal kevesebbet is kapva szintén 34 ponttal múlták fölül a dél-amerikaiakat. Chile 2-2-ig tudta tartani a lépést, ezt követően a magyarok elszakadtak és egyre növelték előnyüket. Mindegy volt, hogy felállt védekezés vagy leindítás, a chileiek nem tudtak mit kezdeni a magyar támadásokkal, beszédes adat, hogy az első 20 dobásból a két pályára lépő kapusuk csak egyet tudott hárítani. Nem csoda tehát, hogy szünetre 24-6 arányban vezetett már Magyarország, a 42. percben pedig már 30 pont volt a két csapat között, a vége így 48-14 lett.

A várakozásoknak megfelelően Japán nem volt olyan könnyű falat, mint szombaton Chile, ám az már mindenkit meglepett, hogy az ázsiaiak az első félidőben végig vezettek Románia ellen, Radu Voina csapata csak a szünet előtti másodpercekben tudott egyenlíteni 17-17-re. Az öltözőben aztán vélhetően komoly fejmosásban részesültek a lányok, mert a második félidőre már egy másik Románia jött ki: a meccs folyamán először átvették a vezetést, hét perccel később pedig már kettő volt az európaiak előnye. Ezután már nem volt megállás, Varzaruék egyre jobban elszakadtak, az 57. percben már nyolc volt közte, amit a végéig még eggyel megtoldottak, így végül 37-28 arányban győzték le Japánt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: