2009-12-07 16:33:34• hírek • Szatmar.ro

Átlazsáltak egy félidőt a magyarok

fotó: handball.hu
fotó: handball.hu

Katasztrofális első magyar félidőt követően Románia hét ponttal nyert.

A Kínában zajló 19. női kézilabda-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában Románia és Magyarország először találkozott komoly ellenféllel: Chile és Japán, illetve Tunézia és Chile legyőzése után a két válogatott egymással mérte össze erejét. A csoda elmaradt, a papírformának megfelelően Románia nyert, 31-25 arányban.

A találkozó rendkívül idegesen kezdődött, a tét rányomta a bélyegét a két gárda támadójátékára, így az első öt percben nem született gól. Tóth Tímea két találata törte meg a csendet, ám Stanca és Lecusanu vezetésével Románia gyorsan átvette a vezetést. Magyarország katasztrofális első félidőt produkált, az utolsó 15 percben mindössze két gólt szerzett, így nem csoda, hogy 7-16-os hátránnyal vonulhatott szünetre.

Az öltözőben komoly fejmosást kaphattak a lányok Mátéfi Esztertől, mivel egy határozottabb és pontosabban támadó magyar csapat futott ki a második játékrészre, így felzárkózott 18-20-ra. Ezt követően azonban elfogyott az üzemanyag, Románia ismét magához ragadta a kezdeményezést és végül 31-25 arányban nyerni tudott.

A következő fordulóban, szerdán, újabb nehéz próba vár a magyar csapatra az olimpiai bajnok Norvégia személyében (13.15 órai kezdettel), míg Románia Tunéziával csap össze (15.15).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: