2009-12-10 17:02:32• hírek • Szatmar.ro

Középdöntőben a magyarok is

fotó: ihf.info
fotó: ihf.info

Japán legyőzésével továbbléptek a magyarok is, Románia megszorította a norvégokat.

Felemás napot zárt a román és a magyar női kézilabda-válogatott a Kínában zajló 19. világbajnokságon, ám összességében mindkettő elégedett lehet: előző ugyan kikapott az Európai-és olimpiai bajnok Norvégiától (25-24), ám ez nem befolyásolta továbbjutását, utóbbi pedig a Japán elleni győzelmével (35-28) ott lesz a középdöntőben.

A címvédő Oroszország és Norvégia mellett sokan Romániát tartják a torna titkos esélyesének, ezért a két csapat csoportmeccse, bár tét nélküli volt, mégis komoly figyelmet vonzott. A két gárda kiegyenlített meccset vívott egymással, hisz az ötödik percben 2-2, tíz perc után pedig 5-5 volt az állás. Aztán Lunde kapus egyre inkább formába lendült, az északiak pedig egyre eredményesebben fejezték be támadásaikat, így 7-4-es, majd 14-9-es előnyre tettek szert. A félidő utolsó perceiben az északiak leálltak a gólszerzéssel, Románia pedig felzárkózott 14-12-re. A második félidőben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt, a 49. percben Románia 20-19-re a vezetést is átvette. A végét azonban a skandinávok bírták jobban, 24-24 után pedig Fröfjörd a győztes találatot is megszerezte.

Magyarországnak minimum egy döntetlenre volt szüksége volt szüksége Japán ellen a továbbjutáshoz, ám kézilabdában lehetetlen ikszre játszani. Ez rögtön a kezdésen is meglátszott, hisz a magyarok gyorsan 4-1-es vezetésre tettek szert és ez a 3-4 gólos különbség állandósult a két csapat között egy ideig. Az ázsiaiak aztán az első félidő második felében feljöttek, olyannyira, hogy a 25. percben 12-12-re egyenlíteni is tudtak.

A magyar válogatott végül egy gólos előnnyel (15-14) fordult a második félidőre, ám ezt követően már nem engedte ki a kezéből az irányítást, folyamatosan növelte a különbséget, így végül magabiztos, 35-28-as győzelmet aratott.

Ezzel biztossá vált, hogy mindkét csapat bejutott a középdöntő-csoportba, ahová Románia 2, Magyarország pedig 0 pontot visz magával.

A középdöntő-csoportok programja:
dec. 12. Románia - Kína
Magyarország - Spanyolország
dec.13: Spanyolország - Románia
Dél-Korea - Magyarország
dec.14: Magyarország - Kína
Románia - Dél-Korea

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: