2010-08-15 14:50:44• hírek • Szatmár.ro

Hoboval indul - és folytatódik a PMN

A Partiumi Magyar Napok szervezőitől megszokhattuk: a rendezvényre igyekeznek minden esetben minőségi produkciókat elhozni. Ez idén sincs másképp, az augusztus 26-án kezdődő rendezvénysorozatnak már az első eseménye is valószínűleg sok szatmárit csábít majd színházba. Magyarország egyik legsokszínűbb művésze, Földes László előadásával kezdődik ugyanis a kilencedik PMN, a Hobo által talán legjobban kedvelt költő, József Attila verseiből összeállított esttel.

Azok számára, akik nem ismernék Hobot, nehéz lenne néhány szóban összefoglalni, ki is ő. Földes László, azaz közismertebb nevén Hobo magyar bluesénekes, dalszerző, színész és a Hobo Blues Band együttes alapító tagja és énekese. 1968-ban írta meg első dalszövegét, 1968-ben hozza létre első együttesét, 1978-ban pedig egy kiskocsmában megalakul az azóta legendássá vált bueszenekar, a Hobo Blues Band. A zenélés mellett Földes dalszövegeket ír, színészkedik, sőt, rendez és több könyvet is írt. Egyik legsikeres munkája karrierjében kedvenc költőinek megzenésített verseinek különös hangulatú színpadra vitele: tartott már Villon és Faludy György estet, de a legnagyobb sikert a József Attila költeményeiből összeállított estek aratták.

Hobo 2004-ben már fellépett városunkban József Attila esttel, akkor egy Szatmári Magyar Ifjúsági Napok keretein belül aratott zajos sikert előadásával. A IX. PMN-en megtartott estre augusztus 26-án, csütörtökön este 19.00 órai kezdettel kerül sor, az Északi Színházban. Belépők korlátozott számban kaphatók a színház jegypénztárában munkanapokon 9.00 - 17.00 óra között. Egy belépő ára 10 lej.

Hobo a megzenésített versek mellett betekintést enged blues-zenészi munkásságába is egy két órás élő koncert keretein belül, amelyre augusztus 27-én, pénteken kerül sor 20.00 órai kezdettel a Kossuth Kertben felállított színpadon. A koncertre Földes legismertebb dalait hozza el, olyanokat mint A hajtók dala, a Hey Joe vagy a 6:3.


A Jószef Attila est plakátja
A József Attila est plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: