2010-01-06 13:10:25• hírek • Gozner Gertrud

Közelednek az érettségi vizsgák

Az új érettségi rendszer életbe lépésével a végzős diákok első megpróbáltatásai már januárban elkezdődnek: két hét múlva a számítógép-ismeret vizsga színlelésével nyitják a bemelegítő felmérők sorát. Az első hivatalos szóbeli vizsgára február 15 és 17 között román nyelv és irodalomból kerül sor.

A számítógép-kezelői vizsga idén vált először kötelezővé, miután egy korszerű oktatási rendszerben megkerülhetetlené vált ezen gépek használata. Az informatikai vizsgán, akárcsak a többi szóbelin, a diákok már nem jegyeket, hanem minősítéseket kapnak. Az érettségizők teljesítményét három kategória szerint osztályozzák, közép-, haladó vagy gyakorlott minősítésekkel.

A január 20-án sorra kerülő számítógép-ismereti vizsga színlelésén többek közt az internet-, valamint a szövegszerkesztői programok használatát mérik fel. A színlelés délután fél egykor veszi kezdetét, amikor is a diákok elfoglalják a helyüket az informatikai laboratóriumban és megkeresik a számítógép asztalán elhelyezett Vizsga nevű dokumentumot. Egy órakor minden érettségizőnek kiosztanak egy vizsgalapot a tételekkel, erre kerülnek később a válaszok.

A diákok harminc percen kerül használhatják az interneten, hogy a különböző keresőmotorokon keresztül megtalálják a papíron található kérdésekre a helyes válaszokat. A teljes vizsga másfél órát fog tartani. Élesben április 19 és 29 között mérhetik össze a tudásukat, amely után az Európai Unió által elismert diplomát vehetnek át.



Január huszadikán kerül sor  a végzősök informatikai vizsgájának a színlelésére


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: