2019-02-24 09:27:37• hírek • MTI / Vremea.ido.ro

Közeledik az igazi tavasz, nem kell sokat várni a felmelegedésre

A Kárpát-medencét elárasztó sarkvidéki eredetű levegőt a következő napokban egyre enyhébb léghullámok váltják fel, ráadásul az enyhülés valószínűleg nem jár majd sok csapadékkal.

 

Vasárnap napközben északkelet felől változó vastagságú felhőzet húzódik megyénk fölé, de hol hosszabb, hol rövidebb időszakokra kisüt a nap. Csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt szelek fordulhatnak elő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul. Késő estére 0 és -5 fok közé hűl le a levegő.

 

Vasárnap éjjel felhős időszakok váltakoznak. Gyenge szélre igen, csapadékra viszont nem kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között alakul, északnyugaton lesz az enyhébb idő.

 

Hétfőtől lassú felmelegedésre számíthatunk. Nappal felszakadozhat a felhőzet, a hőmérő higanyszála 4 fokig emelkedhet. A szélerősség nem lesz számottevő. Csapadékra egyelőre nincs komoly kilátás. Éjszakára ismét fagyot ígérnek, -3 fok körüli lesz a cidri odakint.

 

Kedden a felhős éjszakára kissé derűsebb nap következhet. A nappali 8 Celsius-fokos, kellemes időt csak felhők zavarhatják meg, esőt ismét nem jeleznek. Az éjszaka kopogósnak ígérkezik.

 

Szerdán a szél kissé megerősödhet, a felmelegedés tovább folytatódik. Felhős időnek nézünk elébe, csapadék előfordulhat. Éjszakára nulla fokig sülyed a hőmérséklet.

 

Csütörtöktől vasárnapig tovább melegszik az idő, megszűnhetnek az éjszakai fagyok. Jelentős csapadékra nem számítunk.

 

Már csak a "Süss fel Nap, fényes Nap..." című gyermekdalt kell énekeljük, és egy héten belül hozzánk is beköszönt a várva várt kikelet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: