2009-08-06 15:02:31• hírek • Ferenczi Noémi

Felújítások zajlanak

A nyári szünidőben sem tétlenkednek a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban, a Szent Alajos Konviktusban illetve az óvodában, ugyanis mindhárom épületben felújításokat végeznek.

A nyár folyamán a Szent Alajos Konviktus hat szobájának, ebédlőjének és konyhájának, a Hám János Iskolaközpont két termének újrafestését valamint az óvoda két termének felújítását vette tervbe az iskola vezetősége. Az óvodai munkálatok elvégzéséhez a Római Katolikus Püspökség, a Német Fórum is hozzájárult, az iskola önerőből fedezi a költségeket. Ádámkó István iskolaigazgató a Szatmár.ro-nak elmondta, egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi ráfordítást igényelnek ezek a munkálatok, ugyanis még javában zajlik a felújítás.

Az iskolaközpont két termének felújításához még nem kezdtek hozzá, mivel először az óvodában szeretnék befejezni a munkálatot. Itt kisebb átalakítás is történt, kicserélték a nyílászárókat, a padlózatra jól szigetelő, könnyen tisztítható borítást tettek, jelenleg pedig a villanyszerelőkre várnak, hogy folytathassák a munkát. Az igazgató elmondása szerint, eddig három magyar és négy német nyelvű óvodai csoport működött a Hám János óvodában, összesen 168 gyermekkel. A tervek szerint, a szülők kérésére a következő tanévtől még egy magyar tannyelvű csoport indul, jelenleg pedig a tanfelügyelőség jóváhagyására várnak.


A padlózatra jó szigetelő, könnyen tisztítható burkolat került
A padlózatra jó szigetelő, könnyen tisztítható burkolat került


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: