2014-01-10 14:26:04• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb lopás a Transurbannál – apa és fia volt a tettes

Alig több mint egy hónappal az előző bejelentést követően, csütörtök este újabb buszsofőr bukott le, aki fiával a Transurban buszából próbált meg gázolajat lopni. Az esetet Dorel Coica és Ioan Precup, a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség főparancsnoka ismertette a polgármester kabinetjében megtartott sajtótájékoztatón.

Ezek szerint a helyi rendőrség munkatársai január 9-én, csütörtökön 20.00 óra körül a Ion Ghica utcában lettek figyelmesek egy gyanús fiatalemberre, aki két üzemanyagkannával és egy gumicsővel várakozott az út szélén. A rendőröknek nem kellett csalatkozniuk, hisz nagyjából öt perc múlva meg is érkezett a 03-GZU rendszámú busz. A 45 éves sofőr és húszas éveinek elején járó fia nem tétlenkedtek sokáig, gyorsan hozzáláttak a menetirányától nagyban letért busz üzemanyagának lecsapolásához. Amikor a hatóság emberei közbeléptek, az egyik 35 literes kannát már megtöltötték és a másikkal voltak elfoglalva.

A helyi rendőrség a két férfit átadta a Szatmár Megyei Rendőrség illetékeseinek, a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. A kérdésre, hogy mi lesz az apa sorsa a vállalaton belül, Coica azt válaszolta: várják a lemondását.

„Becsléseink szerint évente öt-hat tonna üzemanyagot lopnak el a Transurbantól. Mindezt úgy hogy, hogy tavaly 4,4 millió szubvenciót kaptak az önkormányzattól", jelentette ki Coica. „Néhány hónapja azt kérték, kapjanak élelmiszerjegyet. Elmagyaráztam nekik, hogy csak olyan cégek kaphatnak, amelyek profitot termelnek. Ugyanakkor elutasították, hogy kamerákat szereljünk a buszokba, az üzemanyagtartályhoz, hogy egyenruhát viseljenek vagy hogy GPS-szel lássuk el a buszokat. Figyelmeztetem azonban őket: a lopásoknak vége. Jövő héttől kezdődik a nagytakarítás! Ha a polgármester nem lop, akkor az alkalmazottai se lopjanak", mondta felháborodottan Coica.

Elmondása szerint a polgármester hétfőn tárgyal az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal annak lehetőségéről, hogy új buszok vásárlására kapjon hitelt Szatmárnémeti. Ezt követően Coica egy meglepő kijelentést is tett: gyakorlatilag bizalmatlansági indítványt kért maga ellen. „Amennyiben a lakosság elégedetlen munkámmal, módszereimmel, tevékenységemmel, akkor szervezzen egy helyi referendumot. Ha ennek eredménye negatív, akkor másnap le is mondok", jelentette ki Coica.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: