2012-04-24 15:51:56• hírek • Kocsis Zoltán

Közel tonnányi élelmiszerrel volt gond Húsvét környékén

Valentin Breban, a Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője a tojásfestéket tart a kezében
Valentin Breban, a Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője a tojásfestéket tart a kezében

Húsvét környékén értelemszerűen az ünnepet jellemző élelmiszerek forgalmazását ellenőrizte a Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság és a szemügyre vett 27 gazdasági egység közül 24 esetben találtak rendellenességet a szakemberek.

A szakemberek összesen 6863,65 kilogramm élelmiszert vettek górcső alá és 980 kilogramm esetében állapítottak meg valamiféle szabálytalanságot. A kiszabott bírság összege eléri a 35.000 lejt.

Turcon 8,7 kilogramm füstölt szalonnát foglaltak le, mivel lejárt a szavatossági ideje. Hasonló problémával szembesültek a szakemberek Avasfelsőfaluban és Nagykárolyban, utóbbi esetben fagyasztott hús garanciaideje járt le. Szintén Nagykárolyban találtak miccs készítéséhez szükséges romlott darált húst, és ugyanebben a városban leltek olyan hústermékre, amelyeken nem megfelelő címke volt. A megfelelő címkék ugyanis elfogytak!

A hústermékeken kívül Józsefházán hat hónapja szavatosságát vesztett tojásfestéket találtak, Szatmárnémetiben és Sárközújlakon pedig olyan, Magyarországról és Németországból importált csokinyuszikat- és tojásokat, amelyeken nem volt román nyelvű címke. Szatmárnémetiben és Avasfelsőfaluban olyan borral is találkoztak a szakembereken, amelyeken nem volt feltüntetve az ár és a megnevezés, egy másik helyen pedig a kalácsok összetétele hiányzott.

Az elmúlt időszakban két lakossági bejelentésnek is sikerült utánajárniuk a szakembereknek. Az egyik panaszos vadiúj mosógépe két hónap használat után kezdte a fáradtság nyomait mutatni: szivárgott a víz és nem akart kikapcsolni. A tulajdonos kétszer javíttatta meg, ám a második alkalom után már vissza se akarták neki adni. A Hatóság felszólítása nyomán a forgalmazónak ki kellett cserélnie a berendezést.

A másik esetlen egy vaskereskedés ellen tettek panaszt: az ártáblán 90 banit ígért egy kilogramm vasért a felvásárló, ám csak 70 banit fizetett. A kereskedés 3500 lej bírságot kapott a Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóságtól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: